Икономика

Публикувана на: 07.10.2007, от vasilisaprekrasnaia
Кoментари:13

Струвами се дори, че трябва да се обособи като отделен подфорум, защото без значение от профила на гимназията (а вече и в прогимназиалния курс) се изучава този предмет.

Е, аз съм учител в професионална гимназия по лека промишленост и икономика и както повечето колеги (сигурна съм в това) имам проблеми с някои учебни програми, а и с намирането на подходящи учебници.

Ще се радвам, ако и други колеги споделят опита си тук! Embarrassed 

Коментари 13

15.09.2011 Anna Marinova

Profile

Ще преподавам учебен предмет Икономика в 10-ти клас в неикономически специалности.Моля за консултация за учебна програма - има ли нова или ползвате тази от 2005г.?

02.10.2010 zafirat

Profile

vasilisaprekrasnaia благодаря ти още веднъж за помощга

19.09.2010 goshere

Profile

За съжаление и аз имам доста предмети, по които търся учебници... А вече учебната година започна...

19.09.2010 john_marinov

Profile
Някой може ли да ми каже от къде да си намеря учебници по Икономика и управление на транспорта, УП по икономика на автотранспортното предприятие, транспортна статистика, информационни системи в транспортар спедиционна дейност, транспортно и търговско право, УП по бизнес-пректиране, УП по организация на превозите.

18.09.2010 vasilisaprekrasnaia

Profile
За предприемачество скоро теглих, има я на сайта http://mon.bg но в момента не се сещам от коя година е. (най-вероятно 2008) Проверявай всички икономически направления, вкл. и транспортните. Струва ми се, че от там я изтеглих, защото при нас излезе в специалността "Организатор на автомобилния транспорт". За икономика, кажи за каква специалност става дума, но като рових за програми, срещнах икономика в доста направления. Отново не се сещам за годините - просто упорито търси, програми има. Ако дадеш мейл, ще ти изпратя това, което имам.:)

16.09.2010 zafirat

Profile

учител съм по икономика в професионална гимназия.Интересува ме дали има нова учебна програма по икономика за 10 клас и предприемачество 12 клас.

17.04.2010 john_marinov

Profile

Iskam i az da razmenq kordinati s drugi prepodavateli za6toto na men mi e vtora godina i mi e malko trudno s namiraneto na materiali po ikonomika i upravlenie.Ina4e prepodavam o6te po marketing,s4etovodstvo i ikonomika i 6te se radvam nqkoi ako moje da mi pomogne malko:) 

18.06.2009 vasilisaprekrasnaia

Profile

 Бързам да споделя последното невероятно умотворение на нашето мило образователно министерство (макар че то може и да е в неведение, а идеите да са собственост само на един "гениален" ум). За какво става въпрос? При нас тръгна една анкета сред учителите по икономически дисциплини, как да преформим часовете в 12 клас, така че предметите и часовете им в 13 клас да слязат в 12!!!!! това се правело, защото 13 клас щял да отпада. Хубаво де, да отпада! Спор няма, че не беше кой знае каква блестяща идея. Ама нали затова има закон за учебния план. Той къде остава? И как може така безогледно да се променя учебен план? Ако го допуснем това, струва ми се, че няма да минат и 5 години и ще се подхванат приказки, че в Бг няма място за професионалното образование каквото го имаме понастоящем. При вас има ли такива сондажи?

ПС: А иначе е ясно защо точно сега се сетиха да го махат - да направят икономии от издръжка, която да прелеят нейде и после да се бият в гърдите коло е ОК всичко всъщност.

08.06.2009 goshere

Profile

Здравейте,

Учител съм по икономика и счетоводство в професионална гимназия. Тази година ми беше първа и признавам си ми беше доста трудно, въпреки че имам 10 години стаж като счетоводител. Преровила съм всички учителски форуми и за съжаление не открих много неща, които да ми помагат в провеждането на часовете по теория и практика. Предстои ми да предавам и други икономически предмети.

Пиша тук като се надявам да накарам повече колеги икономисти да се включат и да коментираме протичането на часовете по икономика и икономически дисциплини. От по-горе написаното се вижда, че имате желание за това. Нека разработим нашия форум!

 

12.11.2007 nely_pet

Profile

Devil Да така е!!!

Не си се объркала!!!Wink