С нежелание на училище

Публикувана на: 27.09.2007, от p_ivanova
Кoментари:25

Голям брой от учениците ходят без желание на училище. Какви са според Вас причините за този проблем? А какви са последиците за самите тях и за обществото като цяло? Защо учениците нямат желание да ходят на училище и да учат? Кое ги демотивира?

Коментари 25

19.02.2008 radivdani

Profile

   Друга причина, може би ,е крайно неуютната обстановка на класните стаи и в училището като цяло . Грозно боядисани стени с цокъл /обикновено зелен Ick!');" title="Ick! - Ick!">/,излюскани и изпочупени маси и стлове инвентаризирани от преди 40 години; голи прозорци без пердета....хайде да не продължавам. Та учениците прекарват доста време в тази обстановка, а ние им говорим за естетика и разни красиви неща....Смешно е.

18.02.2008 iv_2007

Profile

Училището е място където децата се сравняват не само по знания, но и по външните си "белези". Когато искаш всички да те забележат, а си облечен със скучни дрехи, когато не те докарват с луксозна кола или сам не караш такава трябва силен характер, за да останеш верен на себе си. Но колко повече ще ти се зарадват всички, ако утре дойдеш със зелен кичур в косата. Всички ще кажат  "Колко си ЕМО Devil ". Ако загубиш три пъти повече време, за да научиш уроците си, ще впечатлиш само учителката си, каква скука. Huh?

Така се ражда нежеланието да се ходи на училище, а може би и по много други начини.

02.02.2008 anilenas

Profile

   Конкретно действие с прогнозируем позитивен резултат - да! Yes

02.02.2008 anilenas

Profile

   Конкретно действие с прогнозируем позитивен резултат - да! Yes

01.02.2008 Bogoljuba

Profile

Зависи, зависи, ако сме общество. Ако сме общество ще направим петиция, например срещу пошлите реклами / не съм виждала подобни из Европа/, срещу пошлите печатни издания, които, най-малко навсякъде по света се продават "под рафта". От два дена върви по радиото реклама за сп. "Космополитън", в чийто последен брой са показани и обяснени сто секс пози. А всяка ученичка, според социологично проучване си го купува или поне наднича в него. И много други пошлости ни заливат, но за съжаление, ние сме едни добри хора, но не и общество. Има надежда да станем общество, което да се погрижи за бъдещето на България и стачката го показа.

31.01.2008 anilenas

Profile

  Да,croksi! Но не бих искала да задълбочаваме в нещо, което не зависи от нас. Обикновено се вълнувам от това, което е във възможностите ми да променя или поне да съдействам в тази посока. Стремя се да не изпадам в безполезни крайности защото също съм доста емоционална, а емоциите не винаги са най-добрият съветник. Общуването с децата ми носи много радост и ме вдъхновява. Всичко друго оставям на заден план. Децата са прекрасни в своята искреност и неподправеност. Добър урок дават на възрастните.

31.01.2008 crocsi

Profile

Ideaanilenas ,  четейки написато от Вас си мислех ,че не става въпрос за зоабикалящата ни действителност ,която котрастира на използвания мелодичен и поетичен от Вас език :). Искаше ми се в този момент да си говорим за нещо по- хубаво от подхванатата тема.

anilenas ,би ли се съгласила с мен ,че рибата се вмирисва от главата и това е истина , която дава отговор на въпроса от къде да започне и  "почистването".

31.01.2008 anilenas

Profile

   Ако всеки внимателно обработва градинката си, плевелите ще бъдат почиствани навреме и няма да избуяват в този вид. Как да плевим на място, което не е наша територия... Не ни се разрешава. А и примерите за словоблудство на управленско ниво вече не учудват никого. Кой кого трябва да изцелява...

31.01.2008 crocsi

Profile

Music За съжаление у нас непрекъснато се показва точно обратният вариант и то в общественият живот. Правилата са направени ,за да се нарушават или по- точно правилата се правят сторед човека, а това  е "издънка",  плевел от миналото ! Много малко неща са се  развили или променили на практика Devil.Голи приказки и още по-голи обещания !

31.01.2008 Bogoljuba

Profile
 Аз също съм на мнение, че трябва да има правила, но и да се спазват. А това се отнася не само до образователната система, а за всеки един правилник