Електронно Игрилище

Публикувана на: 04.12.2014, от mirrorex
Кoментари:2

Здравейте,

Аз преподавам ИТ и поддържам компютърни зали, обикновенно 2 в 1, че нали все е криза.

Направих си някои флаш тестчета по предмета, но имам стара идея за цял сайт с образователни игри, която от тази година, започнах да осъществявам. Мисля че точно тук е мястото да споделя проекта си Електронно Игрилище. В момента творя една игричка за науките и ерите ислед това се захващам с географията. Надявам се да съм полезен.

Коментари 2

23.04.2015 mirrorex

Profile

още 4 игри са добавени от последното ми влизане тук. Последната е Видове клетки  http://planeta42.com/biology/bodycelltypes/

26.01.2015 mirrorex

Profile

За да не отварям нова тема ще пиша тук.

С мой колега възникна спор. По скоро интерес, относно един прост експеримент.

Ако се изберат 10 случайни ученици и им се даде задача да научат за 1 ден, например планетите в слънчевата система, като им се предложат два варианта за учене:

1. Чрез табло.

2. Чрез интерактивно табло. Интерактивното табло включва точно копие на Таблото, разликата е само, че планетите могат да се мърдат.

А) Кой вариант смятате, че ще изберат мнозинството от учениците?

Б) А кой вариант ще изберат, ако вземем 10 случайни възрастни и им дадем същата задача?

Сигурно, ще е неуместно да се занимават учениците с подобни неща докато са вклас, затова питам за мнение от наблюдение. Моите наблюдения показват

2. А) Където повечето ученици избират интератктивното.

2. Б) Където повечето възрастни избират интерактивното.

Колегата реши да не дава вариант, въпреки, че не е съгласен с мен.  Странно е, но той си го има това право. Ще ми е интересно да видя още данни :)