Електронните дневници

Публикувана на: 11.09.2007, от Richter
Кoментари:53

Кой колко плаща?

Попълването на електронните дневници ще създаде нова професия в училище.

Ще ме карат да попълвам база данни на едно цяло училище. Това вече си е огромен труд.

Вие как сте решили този проблем?

Коментари 53

07.09.2012 trayanova

Profile

Системата "Електронно училище" (WWW.BGCLASS.NET) е предназначена за директори, учители и родители на ученици от всички степени на обучение и покрива основните нужди по администриране, управление и подпомагане на учебния процес в Българските училища.
Включва и всички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като:

- Електронен дневник, Електронен бележник
- Електронна библиотека на училището и класа
- Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения
- Галерия на класа, Форум на класа и др.
Съществени функционалности както за учители, така и за родителите са:
- Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки час), програма на преподавателите
- Оценки (текущи, срочни, годишни, външно),
Забележки, Отсъствия (извинени, неизв., закъснения ...)
- Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма)
- Зареждане в и записване от електронните библиотеки на училището/класа на всякакви документи
- Над двадесет вида административни справки (за оценки, отсъствия на ученици, преподаватели и т.н.), пакетно въвеждане на оценки и съобщения, поддръжка на алтернативни седмични програми, алтернативни предмети и целодневно обучение в програмата и много други улеснения за управлението както на класовете, така и на училището.
Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване. При всяко влизане в системата, по всяко време, всеки потребител може да смени своята парола.
WWW.BGCLASS.NET Е ПЪРВАТА И ЕДИНСТВЕНА ПО РОДА СИ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ВСИЧКИ НЕЙНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕХНИТЕ РОЛИ (класни ръководители, учители, родители, директори и др.).

 

23.03.2011 ladysonnet

Profile

Тъй като темата интересува и мен, а коментарът на Силвана е най-скорошен /изключвам последните два - единият от които прилича на спам на софтуерна фирма/, бих искала да добавя: Очевидните проблеми са два - единият е, че повечето ЕД изискват закупуването на собствен сървър от училището, което е страшно скъпо. И другият - както казаха вече колегите - въвеждането на данните. За момента, единствената фирма, на която съм попаднала и която поема и въвеждането на данните е e-dnevnik.bg. Те също имат и презентация на сайта си за това как точно действа ЕД. /това, конкретно в отговор на този пост/ А, тъй като преподавам и частни уроци на доста деца, "Малкият е-дневник", който явно е мислен за рамките на един клас, изглежда добра възможност човек да организира и извън-училищните си ангажименти.

11.10.2010 nury

Profile

 Здравейте,

 Ако някой се интересува от онлайн дневник, мога да предложа едно такова решение, което се използва успешно вече над  4 години в училища в София и страната.

За използването на приложението от училището е нужен само компютър с достъп до Интернет. Не изисква специални технически познания. Повишава ефективната комуникация между учители, родители и ученици.
Системата се инсталира от производителя на негов собствен сървър и се ползва от училището. Не е необходимо да се закупува хардуер и допълнителен софтуер, да се заплащат лицензи и поддръжка, не се изискват каквито и да са техническа компетентност и ресурси.

Системата предлага:
- Изпращане на Автоматични SMS/e-mail до родителя при отсъствие, забележки, оценки и други, с възможност за незабавна обратна връзка от страна на родителя;
- Цялата учебна информация на едно място (Електронен дневник), за всички периоди, лесна за ползване и търсене, извеждане на множество справки, класации и сравнения;
- Достъп на родителя до детайлна информация за ученика директно през Интернет, отвсякъде, по всяко време;
- Учителят може да разбере дали родителите се информират за ученика редовно;
Само на цена 1 (един)  лев на  ученик от средно голямо българско училище.

Ако проявявате интерес , пишете на: info@expert-vision.net, за да получите допълнителни материали.

16.11.2009 plamen.gerganoff

Profile

 До днес само четях написаното тук.Днес съм бесен. Не на Вас колеги! Доброволно направих блог на училището в което работя.Доброволно направих блог на учениците ми и на техните концертни изяви.Оказва се, че това не е официалната политика на училището.Само четат по съветите, че трябва да има електронен дневник.Няма и да има, защото информатиците май не знаят как става. Преподавам музика /по-точно гъдулка и народно пеене/. Направил съм тези сайтове за да  са по-информирани учениците ми. Преди това в интернет бяха качени клипове от телефоните им /знаете какви/.Аз се заех да снимам пак любителски техните добри прояви. Ръководството не е съгласно с това. Публикувам линкове на тези сайтове и ще се радвам да споделите с мен дали уронвам престижа на училището по този начин.

 http://otecpaisiivratza.blogspot.com/

 http://gadulari.blogspot.com/

 

23.12.2008 silvana15

Profile

Знам, че софтуерът се закупува и едва тогава би могло да се ползва по предназначение това нововъведение - електронен днивник. 

Когато писах горният си пост имах предвид  електронен дневник , във вариант за  предварително запознаване със софтуера, а не този, който ще си закупим за училището, в което ще работим. И тъй като не успях да го сваля и от петте страници, реших, че ще ни накарат и нас информатиците да се учим заедно с колегите от другите дисциплини. А се предполага, че ние ще обучаваме тях - та ядосах се и резултатът бе написаното по-горе.

Що се отнася за полезността от това нововъведение, Натали, аз също работя на село, и то сега не  ни стига времето с тези 7-8-9 часа, а какво остава като почнем да чакаме на опашка за попълване на данните - не знам - мисля си, че още ни е твърде рано за електронен дневник.

Желая весели новогодишни празници!!!

22.12.2008 natali_dr

Profile

Наистина е така, за съжаление само някой учители които нямат проблем с ниформационните технологии се занимават с това. Ни си направихме ел. дневници но не виждам още смисъл, зщото са направени на Microsoft Word. Освен това преподавам в училище което се намира в село и нашите деца нямат компютри в дома си, да не говорим че половинта от родителите са неграмотни. Единственото ми обяснение за таз работа с "кълването" на оценки, данни от дневниците на компютъра е всичко едни ден да се превърне в една обща база данни в помощ на директорите, учителите, РИО, МОН и родителите които проявяват интерес към успеха на децата си.

ПРИЯТНА ВАКАНЦИЯ НА ВСИЧКИ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!!!!Party!!!Big SmileDrinks

08.12.2008 silvana15

Profile

защо като се опитах да изтегля електронният дневник, за да го проуча - не успях. 

03.12.2008 stela__73

Profile

Напълно съм съгласна с D_Gochewa.

15.11.2008 D_Gochewa

Profile

Идеята за използване на електронните дневници е добра, но съм напълно съгласна, че това не трябва да е задължение на учителите по Информатика и ИТ. На тях им е особено трудно когато в училището няма РКК. Товарят се допълнително с програмите за изготвяне на образеца, подготовката за явяване на матури, издаването на дипломи и какво ли още не. Да не забравяме, че те също са учители на годишен норматив. 

13.11.2008 kr_bozhinov

Profile

user: Fever_Wits

И гледайки на каде вървят нещата, т.е. електронния да замести класическия вариант, тогава ще има и родители които също ще бъдат заинтересовани колко е сигурна системата. Да не се озовем в ситуациятата на филма "Хакери".

 Приветско.

Моля вижте статийката   Училище прави конкурс за хакери .

Лек, доходен ден и за вас