УЧИЛИЩЕН ПАНАИР НА УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ФИРМИ

Публикувана на: 22.03.2012, от marci_13
Кoментари:0

http://www.blg-roditeli.eu/panair.html

За поредна година Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев „ -Благоевград проведе училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми.  Базара се състоя на  16 март, в зала №3 на Младежки дом Благоевград и привлече много посетители със своите атрактивни щандове.

 В панаира се взеха участие 6 фирми, като бяха застъпени няколко бранша – банки, застрахователни дружества, търговия на едро на детски играчки, търговия с козметика. С много старание и желание учениците се подготвяха за тази изява повече от половин година.Всяка фирма участваше със собствен щанд, който беше подреден и аранжиран от самите ученици. На всеки щанд присъстваха рекламни материали изработени от служители на учебно-тренировъчните фирми.
По време на панаира предприемчивите младежи провеждаха действителни преговори за сключване на договори. Специална панаирна банка „МСМ Интернешънъл банк” АД, отвори врати на изложението, а застрахователно дружество  „Евротийн” АД, извършваше и застраховки „Пожар”.
Като на игра участниците в панаира, всъщност работиха в условия, много близки до реалния търговски панаир и се справиха учудващо добре с предизвикателствата на директното общуване.
„Най-добър рекламен материал”, „Най-добър екип и професионално обслужване” и „Най-добра фирмена визия”, бяха категориите в които се състезаваха учебно-тренировъчните фирми. Съвсем заслужено две от трите награди грабнаха учениците от 12 г клас.

Необходимо е да се признае, че училищният панаир на учебно-тренировъчните фирми се оказа много успешно и ефективно събитие. Благодарение на такива занимания съчетаващи теорията с практиката, учениците трупат социален опит и се научават да работят в екип. Симулирането на икономическата реалност насърчава творческото и предприемаческото мислене у учениците.

 
 

Коментари 0