Индивидуални планове за деца със СОП

Публикувана на: 05.09.2011, от pepita
Кoментари:3

За първа година ще имам дете със СОП в  3  клас,за което трябва да изготвя индивидуална програма,тъй като нямаме ресурсен учител.Някой правил ли е такава?Бихте ли ми помогнали?

pepikostadinova@abv.bg

Поздрави!

Коментари 3

10.09.2011 pepita

Profile

Безкрайно благодаря на колегите за напътствията и сайта на училището за  деца със СОП-Г.Оряховица!Ще ми е от полза!Ползотворна учебна година пожелавам на всички колеги!

07.09.2011 Onoufriev

Profile

Ако смятате, че може да ви е полезно

http://www.teacher.bg/article/details/33885

07.09.2011 Milena59

Profile

Здравейте! Изготвянето на индивидуалната програма е дело на екипа във Вашето училище. Щом имате ученик със СОП би трябвало да имате и Екип, за който диретора на Вашето училище е издал заповед. В нега трябва да присъстват специалисти от различни области - психолога/педаг. съветник в училището, логопед, класен ръководител, други учители по преценка. Независимо, че нямате назначен ресурсен учител можете да се обърнете към съответния РЦ във Вашата област, за да Ви изпратят на помощ нужните специалисти, с които не разполагате. След установяване на образователните потребности на ученика изготвяте индивидуалната програма, която е по образец в Наредба 1 от 23 .01.2009 г. на МОМН. В индивидуалната програма залагате онова, което трябва детето да постигне през учебната година по един, два или няколко учебни предмета, в зависимост от нуждите и индивидуалните му особености.