В ПОДГОТВИТЕЛНА - НЕ МОЖЕ!

Публикувана на: 10.04.2011, от eevil
Кoментари:5

  Колеги  наистина ли не може и не трябва ,,младши учители,, да работят в подготвителните групи?Не става въпрос за мен , за колега който работи три години с децата, сега трябва да се разделе с тях . На негово място ще отиде ,,старши учител,,който не познава децата и тепърва ще си изгражда мнение, а и трябва да ги подготви за училище. Чудя се дали това не е поредната ,, новост,, на директора ни или това съществува в наредби и изисквания.Правят ли се непрекъснато промени в екипите и помещенията в който работите при Вас?

Коментари 5

05.07.2011 gery26

Profile

ППЗНП,Чл.129в.4|4|На лице, заемащо длъжността "младши учител", по изключение може да се
възлага работа с деца от задължителната подготвителна група или от подготвителния
клас, когато организацията в детската градина или училището не позволява тази
дейност да се осъществява само от лица, заемащи длъжностите "учител", "старши
учител" и "главен учител".

29.06.2011 eevil

Profile

Много моля  колега zimik, къде точно в ППЗНП в ПГ  е поменато ,че само старши работят. Прегледах целия документ от 75 стр и не открих подобни изисквания. В заведението ни госпожа директорката прави размествания всяка учебна година на колеги и помещения. Последното й ,,изобретение,, чрез социометричния метод в анкета , която е поимена ще определи кои от колегите са в кръга  тоес ,,звезди,,  В анкетата й съществува  въпрос,,ако можете да избирате с кого от колегите никога не бихта работили ,, Колко демократично  нали?

22.04.2011 zlnik

Profile

Колеги ,според ППЗНП в ПГ работят учител , старши учител или главен учител.По изключение може да се възлага работа с деца от ПГ на младши учител.

18.04.2011 dobreva.v

Profile

Въпрос на договорка с директора / и мене ако питате- ако родителите си я харесват, нека да отидат при директорката с настояване да е тя и в ПГ/

11.04.2011 ksi2471

Profile

 След като вече е работила колежката 3 години с тези деца значи, че тя вече е минала изисквания трудов стаж за младши учител от 2 години и вече е учител. Тоест втората степен в кариерното развитие и би следвало да може да води деца в подготвителна група.