молба за помощ

Публикувана на: 02.02.2011, от etik
Кoментари:2

Здравейте, колеги!

От няколко дни детската ни градина е с яслена група и се сблъскваме с някои проблеми! Ще съм много благодарна ако ми помогнете да разреша някои въпроси:1. Къде се отцеждат гърнетата на децата!? (Предполагам върху ваната за дезинфекция... Проблемът е, че е изключително малка) 2. Доколкото съм запозната за тази възрраст няма ДОИ, но по програмната система "Ръка за ръка"  се планира по образователни направления близки по брой до този за възраст 3-7г.,а пък по тази на "Изкуства" разпределението е до пет раздела - значение има само избраната програмна система или и още нещо? 3. Попълва се тетрадка дневник за локомоторика - какво точно би трябвало да се включва там? 4. Има ли хорариум за яслена възраст и какъв е той? 5. Педагогът разработва годишен план на групата.

Предварително ви благодаря!

Коментари 2

03.03.2011 gg4sl

Profile
При нас има яслена група ,но нали знаете практиката е различна на всякъде. 1.Гърнетата се отцеждат върху специално направена скара наредени на "кула", шахматно, едно върху друго и мисля ,че това не е проблем. 2.наистина няма ДОИ-то май само това оставаше...но вземете книгите на Тотко Тетьозов за детската ясла и там всичко е написано за хорариума,за направленията,за темите и т.н. 3.При нас не водим такъв дневник и ще трябва да видя защо. 4.проверете при Т.Тетьозов-това е най-доброто и май почти единствено ,но полезно. 5.Педагогът на ДГ илиДЯ разработва Годишно разпраделение,Месечен план ,а заедно със сестрите на групата разработват и записват в дневника седмичните и дневни разписания/аз даже съм задължила сестрите да си пишат месечния план-има от къде да видят не откриват Америка и не е чак толкова сложно-малко трябва да се позамислят и напънат. Успех!!!

03.03.2011 gg4sl

Profile
При нас има яслена група ,но нали знаете практиката е различна на всякъде. 1-Гърнетата се отцеждат върху специално направена скапа наредени на "кула" шахматно едно върху друго и мисля ,че това не е проблем. 2.наистина няма ДОИ-то май само това оставаше...но вземете книгите на Тотко Тетьозов за детската ясла и там всичко е написано за хорариума,за направленията,за темите и т.н. 3.При нас не водим такъв дневник и ще трябва да видя защо. 4.проверете при Т.Тетьозов-това е най-доброто и май почти единствено ,но полезно. 5.Педагогът на ДГ илиДЯ разработва Годишно разпраделение,Месечен план ,а заедно със сестрите на групата разработват и записват в дневника седмичните и дневни разписания/аз даже съм задължила сестрите да си пишат месечния план-има от къде да видят не откриват Америка и не е чак толкова сложно-малко трябва да се позамислят и напънат. Успех!!!