моля за помощ и съвет

Публикувана на: 02.02.2011, от mirka
Кoментари:6

 Работя в детска градина от 17 г. Какво бихте направили ако имате родител които иска неговото дете да не спи след обяд.А вашият директор се е сагласил на  това .Имали ли сте такъв проблем и как са реагирали другите деца и родители .Моля ви дайте ми съвет как да постъпя.

Коментари 6

16.03.2011 dobreva.v

Profile

Да, ако детето е легнало, какъв е проблема. Лошото е, ако майката държи дори да не ляга! Аз-лично бих я отрязала. Много скоро разбрах, че едно момченце от моя група -Мони, никога не спяло на обяд. Той си лежеше, мърдаше си нещо, но никога не е било проблем /сега е 11 клас./ Но да имат претенции да го занимавате и т.н.т. Е, ще има недоволни, разбира се. Нали в един форум бяха писали, че учителките спят с децата!

03.03.2011 gg4sl

Profile
Няма проблем струва ми се.С родителя се споразумявате,че ще правите това,което е в интерес на детето.Директорката ще ви подкрепи или поне аз правя така за колегите -учители.Обяснявам на родителя ,че ще се съобразя с желанието му,но ще направя и това ,което е полезно за детето-то няма да спи ,но ЩЕ ПОЧИВА,ЗАЩОТО ИМА НУЖДА ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ОТ ТОВА И ТО Е ПОЛЕЗНО ЗА РАСТЕЖА И ДОБРИЯ ТОНУС...УСПЕХ! Остава да си свършите работата с детето-можете да бъдете много убедителни,нали?!?

27.02.2011 emma

Profile

В моята група имам такова дете, което не спи още от първа група. Майката още тогава ми обясни, че тя не е спала никога следобеден сън и да не я насилваме. Вече децата са трета група, тя до този момент няма дори пет минути да е спала, но не пречи на останалите. В началото беше трудно, защото не можехме да я накараме дори да легне, та камо ли нещо друго. Но за радост успяхме да я адаптираме като и двете с колежката настоятелно я подканяхме поне да легне и така, сега всички спят, а тя си лежи като препарирана и не пречи. При нас също директорката се намеси след разговор с майката и ни помоли да не настояваме да спи, защото......хиляда и една причини. Другите деца не се дразнят от това, че тя не спи, колкото от това, че си ляга с плюшена играчка. А лежи с играчка, защото в началото ревеше и се тресеше и ние я накарахме да си донесе любима играчка, която да я пази и да й е приятел докато друите деца си почиват. И така остана с тази играчка до днес, но поне не реве и не пречи.

22.02.2011 dobreva.v

Profile

Аз бих опитала разговор с директорката, за да си промени мнението. Може ли 29 дец да спят, а 1 да щъка. И много интересно това едно дете как стои мирно 2 часа и не вдига шум. Да, не е задължително да спи, но в частна градина. Аз бих била по-крайна. А и дали ако се доведе до знанието на другите родители, че има едно дете, което обикаля и пречи на децата им да спят, те ще са доволни?!

03.02.2011 ninany

Profile
Да, преди години имаше такова дете при колежка. Четеше или разглеждаше книжки в леглото или се занимаваше с друга дейност в занималнята. Това не е особено приятно за учителя и за останалите деца в групата. Но така или иначе си спомням, че беше писано преди години, че следобедният сън /почивка/ не е задължителен..

02.02.2011 adela

Profile

 Искайте  писменна  заповед  от  директора  детето  да  не  спазва  дневни режим и  да  пречи на  останалите  деца. Ако  градината  не  е  частна, то  разрешението  на  директора  е  в  минус  на  останалите  деца  за  пълноценното  им отглеждане,  особено  при групи  със  списъчен  състав  над 30 деца. Не  може  интересът на  1 дете да  се поставя  пред  интереса  на  30 деца. Ами,  ако  всички поискат да  не  спят  следобяд?