Средства за работно облекло

Публикувана на: 17.12.2010, от E_lina
Кoментари:4

 Чл. 49. РАБОТОДАТЕЛИТЕ и първостепенните разпоредители с бюджетни кредити осигуряват средства за работно облекло на работници и служители, членове на синдикатите и работодателите, страни по договора, както и за присъединилите се работници и служители по реда на чл. 57, ал. 2 от КТ в размер на не по-малко от една   минимална работна заплата в съответствие с Наредбата за безплатното работно и униформено облекло.

Трябва ли според този текст от Националния колективен трудов договор право на такива средства да имат само синдикални членове? Такова е тълкуването в училището, където работя :(

Коментари 4

30.01.2011 nikozia06

Profile
Ако договора Ви е за една година,дори и временен ,би трябвало да получите цялата сума.Ако Ви е за 6 месеца ,предполагам ,че са Ви дала по -малка сума/или греша/.Ако сте назначена за една година,не би трябвало да връщате дрехите-те просто Ви се полагат.Ако сте за по-малко време не вярвам,че директора ще си направи труда да Ви даде тези пари /особенно ако са на делигиран бюджет/. С една дума,тези пари със сигурност Ви се полагат и не би трябвало да връщате нищо.

29.01.2011 valpan

Profile
Аз не съм синдикален член и получих пари за облекло:) Договорът ми е временен (със срок на изпитване...как звучи само:), та ми е чудно за колко време се дава това облекло, не е ли за една календарна година... и ще ги връщам ли при напускане:)

20.12.2010 Zlatina1

Profile
И аз така мисля.

19.12.2010 nikozia06

Profile

 Всички работници и служители имат право на средства за работно облекло-аз и още няколко колежки се отказахме да бъдем синдикални членове,но продължаваме да получаваме тези пари.