Униформите в училищата.

Публикувана на: 10.12.2010, от smoka
Кoментари:3
Униформите в училищата. По принцип харесвам идеята за униформа във учелищата.Ето това предлага ръководството на ПГОХ ,,Райна Княгиня'' гр.Стара Загора. 1.Сако-53лв. 2.Вратовръзка-7:80лв. 3.Емблема-1:80лв. 4.Риза-13лв. 5.Панталон-31:20лв. Това всичкото събрано е 106:80лв.Добра сума нали.На фона на кризата, на безработицата, на намалените заплати, на необ- служените кредити и други подобни, това което иска училището си е чист ГЕНОЦИД и изнудване.Към тази сума не съм при- бавил сумата за черен пуловер, защото не зная каква ще бъде цената.За него нямаме определена фирма от която, да го купим.Трябва да избирам дали да сложа месо и плодове на масата за коледа и нова година или новата униформа на сина си. Какво ще ме посъветвате?Имали кой да обърне внимание какво правят някои директори на училища. Аз за себе си съм решил.Ако на директорката на това училище не и харесва моето решение ще трябва да изгони детето ми от училището. АЗ ПАРИ ЗА ЛУКСОЗНИ ЕКСТРИ НА ТОЗИ ЕТАП НЯМАМ.

Коментари 3

20.12.2010 Zlatina1

Profile
Униформите са хубаво и важно нещо, трябва само да се направят така, че на децата да им харесат.

15.12.2010 mera4e

Profile
Обикновено училището печели проект, той покрива около 70% от стойността на униформата, а останалите 30% ще платите вие като родител. Сумите, които сте написали наподобяват нашите от миналата година: суичър + панталон + риза+ вратовръзка + емблема + пуловер без ръкав = 100 лв. Децата дадоха по 30 лв., училището по 70, облякоха ги всички на 24 май и това беше. За една година всички забравиха тая далавера. Няма нов проект, новоприетите ученици отказват да плащат по сто лева и поредният кьорфишек остана в миналото. Единственият начин за отпор от подобни "инициативи" е провокирането на родителски срещи и разговори с ръководството на училището. Трябва да имате повече информация за необходимостта от въвеждането на униформи / те не са задължителни, а пожелателни/, коя фирма ще ги осигури и защо точно тя, кой избира какво точно да включва униформата, желаят ли това самите деца и т.н. Когато става въпрос за събиране на пари, училището не може да своеволничи - все още по конституция образованието е безплатно и вливането на всякакви средства извън бюджета става по строго определени правила - например доброволно дарение.

13.12.2010 veselina_krasteva

Profile
Има разни варианти. В някои училища не въвеждат цели униформи, а по-скоро някакъв задължителен елемент. Например само риза и вратовръзка.