Отпуски

Публикувана на: 03.12.2010, от miriam
Кoментари:5

 Колеги, имате ли проблем със вземането на отпуските?При насвинаги ни остават около25 дни.И сега с новата наредбаспоред ,която не могат да се оставят повече от 10 дни за следващата година/става въпрос за отпуск от 2010г./вероятна  ще ни изгорят по 15 дни.Мисля ,че в детските градини нещата са специфични итрябва да се вземе някакво решение, защото през учубната година не можем да излизаме в отпуск, иестеството на работа е такова ,че непременно някой трябва да ни замества , атова не еобезпечено финансово в бюджетите. През лятото също е трудно висички да си вземат целите отпуски  без заместнички а градната ни е пълна с деца.И товае при положение, че лятото по един мисец затваряме цялата градина.

Коментари 5

08.12.2010 ninany

Profile
Едва ли само една от колежките има повече от 10 дни отпуск. След Коледното тържество ще могат да се ползват не повече от 7 дни по груби сметки или дори по-малко.

07.12.2010 neva

Profile

 Говорете с директора си и настоявайте ,защото ако не искате -няма да ви се даде.Има различни компромисни решения - колежката ви да работи само първа смяна,а следообяд децата да се изпращат от помощник-възпитателя или някакъв друг вариант.След Коледното тържество децата ще намалеят,може да се слеят групи и т.н. Обсъдете спокойно с директора,това е ваше право!

06.12.2010 miriam

Profile

 Ние също не можем да вземаме заместнички итака когато някой е в отпуск се натоварва другия.Стози разпокъсан работен ден  просто си цял ден на работа ,защото  ако не живееш наблизо няма  как да се прибираш ,само гледаш къде да си убиеш времето  по обяд или просто си стоиш в групата и си вършиш работа,каквато винаги има.Асега преди Коледа е абсурд да се излезе в отпуск.Пък ипрез другото време ние все имаме нещо да подготвяме. Така ,че засега въпросът си остава нерешен- аз лично имам 25 дни невзета отпуска за2010г не по мое желание. Толкова ми беше възможно да взема лятото.Пък това колко работим в къщи само ние си знаем ито защото често в градината вършим излишни неща, като например писане на излишни неща.Като че ли е по-важно да ги напишеш / и то на няколко места/ ,а не да ги направиш.

04.12.2010 ninany

Profile
Здравейте! Аз имах подобен проблем, тъй като от 2007 до 2010 бях на работа в чужбина и ползвах неплатен отпуск. Върнах се на работа на 1 юли 2010 и за 2010 г. не съм ползвала отпуск, а ще го ползвам сега. И нашата детска градина, както всички е на делегиран бюджет няма как да се плаща и на заместници. Детските учителки, както винаги сме в поставени в много неизгодна позиция. От 7 декември аз излизам в отпуск. Наложи се да се преработят графиците за отпуск с идеята да мога да ползвам дните, които ми се полагат. Работя в подготвителна група. Декември е много натоварен месец, изпълнен с участия от страна на децата, подготвяне на Коледен базар-сурвакници от нас-учителките /поне при нас е така/ и т.н. Колежката ми ще работи на разпокъсан работен ден, което също е много неприятно. А аз ще се налага да върша различни дейности вкъщи и ще ходя и до ДГ докато съм в отпуск, за да може да се свърши всичко в срок. При вас как е-вземате ли заместници

03.12.2010 neva

Profile

 Напишете си заявление,че желаете да ползвате отпуска си, директорът е длъжен да ви осигури ползването му и да намери заместник.Иначе наистина ще загубите отпуската си.Все още имате време да я ползвате.