Църквата настоява да е въведе задължително обучение по религия - православие, от 1 до 12 клас.

Публикувана на: 25.09.2010, от Inna
Кoментари:11

 

То и сега църквата, ако иска, може като СИП да влезе в училище, ама май става въпрос за парите на образованието. Първо да се спретне и да си оправи междудуховните раздори, после да си сложи " юзди" на отците наши и чак тогава да има претенции.

Коментари 11

20.12.2010 Zlatina1

Profile
Това изобщо не ми се вижда правилно!

30.09.2010 Eli_83

Profile

   Нито държавата, нито църковни институции са помогнали на отец Иван!

       Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица", с. Нови хан

   Сега прочетох, че домът на отеца "Свети Николай" ще бъде разрушен от трактори, защото постройката била незаконна.

        Бутат приюта на отец Иван в Нови хан

   В този откачен режим, започнал преди 20 години, как да се прокарват християнски ценности? Ще се говори на децата за добродетели, а в същото време Батман с трактора ще руши дом за сираци, ще изпраща войска в Афганистан и къде ли още не! Просто християнският морал и ценности се задушават тук, в България!

   П.С. Останалите свещенници наместо да правят разни шествия, настоявайки да се изучава религия, по-добре да се поактивизират малко и да подкрепят отец Иван. И да престанат да се съдят и карат за имоти и материални благинки. Църквата нито е на мястото си, нито е единна, за да настоява за подобни неща на този етап.

29.09.2010 AmonAngRa

Profile

Поредния зомбиран идиотололог! Едно си баба знае едно си бае...

Проблема не е дали да влезе, а как ще влезе и какво ще е реалното отражение! И не бъркайте духовен път на народа с централна Гръко- Българска църковна администрация и нейният интерес! Защото, че има нужда да се удухотворят децата е безпорен факт, но от кого и как е много по сложен въпрос!!!

29.09.2010 Eli_83

Profile

   Май все още се намират разни динозаври, които навсякъде виждат заплаха от комунизъм /социализъэм/. Човек ще каже, че някой ги е взел и телепортирал в сегашни дни. Хора живеещи с 20, 30 и повече години назад във времето, напълно неадаптимвни и неосъзнаващи настоящето. От 20 години България слуша единствено САЩ, резултатите са налице.

  

28.09.2010 zdravkop

Profile
Ако успееш да вникнеш в думите ми няма да пишеш за неуместен подбор. От последното ти мнение се убедих, че точно ти си с промит мозък. Толкова си зле, моето момиче, че просто не е за приказки. Нещо са ти се разместили (ако въобще са си били на мястото) понятията и възприятията. Жалко за учениците ти- може да си добър математик, химик, физик и т.н. (зависи какво преподаваш), но никаква полза от това, след като си с абсолютно сбъркани представи, особено по отношение на българската православна църква.

27.09.2010 Inna

Profile

zdravkop , неуместен подбор на думи- не може хем да съм "добра", хем"без душа"-няма такъв филм. А иначе казано, то кой ли няма "апетити" да се вмъкне в училище- то не бяха КАТ, то не бяха пожарникари, то не беше гражданска защита, сега пък и църквата. Не мисля, че в рамките на задължителното вероучение децата ни ще станат по-добри - примерът за подражание е тотална деградация в живота им. Или ще им промиват мозъците, зашото послушковци им трябват.

27.09.2010 Eli_83

Profile

    Църквата настоявала?Indifferent През времето на голямото разграбване на България, периодът след 89г. та чак до днес, тази Църква като уж опора на всичко българско какво направи? Само се карат, спорят и съдят за материални богатства и власт. Българските духовници по никакъв начин не са пример за подражание, е има и изключения навярно.

     Вероучението като перспектива след време не е лошо като идея, но на този етап не би следвало да стои на дневен ред. Режимът установен в България преди 20 години е изключително антихристки, не би било морално държава, която е в СЪЮЗ с друга една, която пък от своя страна е убила и продължава да убива безчетен брой хора, да се изучава Православие. Преди да предприемем тази стъпка първо всички ще трябва да поискаме прошка и да се помолим за невинно убитите и осакатени хора в Ирак, Афганистан, Сърбия и къде ли още не. В никакъв случай не е морално в Ирак и Афганистан всеки ден да се извършват човешки жертвоприношения, натовските войници да си правя украшения от трупове на невинно убити хора, а ние като съюзна страна, съучастна към тези зверства, да  изучаваме Православие. Погледнато отстрани някак си е тъпо.

26.09.2010 zdravkop

Profile
Ето един от резултатите от войнстващия атеизъм, който за съжаление почти не се е променил 20 години след падането на най- човеконенавистническия режим- комунизма: "Бронзовата камбана на православния храм в село Ценово, община Чирпан, е открадната, съобщи полицията в Стара Загора. Кражбата е станала между 21 и 25 септември. Срязана е веригата, с която камбаната е била прикрепена към метална греда на западната стена на черквата. Камбаната тежи около 50 килограма и има надпис "Свети Димитър". http://news.ibox.bg/news/id_245800515

26.09.2010 zdravkop

Profile
Инчице, ненагледна моя, нищо не ти пробутвам, поне не преди да съм те видял. Ти си комунистка и атеистка по отношението си към българската православна църква и това е неопровержим факт. Може да си много добра учителка, но си без душа, след като си войнстваща атеистка. А БПЦ няма как да "влезе" в училище, без това да е законово уредено. Трябва да се запише и в конситтуцията, и в дългоочаквания нов закон за образованието, че в българското средно училище се изучава религия (православие), защото България е православна християнска страна, а не мююсюлманско- талибанска.

26.09.2010 Inna

Profile

 zdravkop-че, по принцип е така и историята си я знаем,  и не ми пробутвай,моля лозунги, които са аналог на комунистически- църквата ,ако иска и сега може да влезе във всички училища- директор няма право да отказва, но става въпрос за друго хе-сети се