платен годишен отпуск

Публикувана на: 12.09.2010, от vermim
Кoментари:3

Защо синдиката на българските учители си мълчи по темата за платения годишен отпуск на учителите. Омръзна ми да плащам членски внос, а насреща да не получавам никаква защита. Повечето от колегите ми са с по 150 дена неползван отпуск. Как до края на 2011 да си вземем отпуската,защо трябва да я загубим след като сме си я изработили.

Коментари 3

11.02.2011 Lilqna

Profile
Някои директори си "решават" проблема като събират норматива в няколко дни, а в останалите работни дни се ползва платен отпуск.

10.11.2010 lexx

Profile

 А защо не се замислите защо подкрепяте синдикатите?

Какво са свършили те за вас? Аз мога да Ви кажа - дава ви 6 дена отпуск и всеки се ПРОДАВА за тях! Отдавна трябваше да се каже, че синдикатите не вършат нищо в полза на учителя, защото проблемите на учителя са много по-различни от това. А друг е въпроса защо не сте си взели отпуската навреме, и ако не са ви я дали, което по закон трябва да го направят вие сте си мълчали или още тогава не сте се отказали от синдикатите?????

 Никой не може да ме убеди, че е нормално да има 150 дена отпуск - за да се получи това има нещо сбъркано, или нещо има в нарушение на закона да се получи.... Но явно някой си е траял - докато хората си траят и се мислят за хитри, то нещата все ще са такива в тази държава, а после нека по литература да преподават за Ботев, а по история за Левски!

14.09.2010 t_srebreva

Profile

Здравейте колеги,

аз също съм притеснена как до края на 2011 г. ще си изчистя отпуск от 120 дни.

Как реагират вашите директори?