Електронни дневници

Публикувана на: 11.05.2010, от teberov
Кoментари:5

  Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Нормална таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Етап 1:Пилотна програма

-Да се изгради система електронен дневник(Чрез нея учителите ще могат да качват в интернет оценки,отсъствия и забележки за даден ученик)

-Да се изгради система чрез която родителят ще може да преглежда оценки,отсъствия и забележки на своето дете

-Да се изгради проста система за комуникация чрез съобщения родител-учител както и обратното

Етап2:Изграждане на самата система

-В системата да се интегрира самоучител за учители как да я използват правилно

- В системата да се интегрира самоучител за родители как да я използват правилно

- В системата да се интегрира самоучител за ученици как да я използват правилно

-Да се изгради единен учителски форум,който е видим за всички но там имат право да пишат само учители

-Да се изгради общ форум за дискусии

-Да се добавят безплатни учебни материали за ученици

-Да се изгради е-курс за въвеждане на учителите в интернет

-Да се изгради единна система за обобщаване на постигнатите разултати по училища,градове и окръзи

 

В момента съм студент и работя по този проект интересуваме какво мислите за идеята,имали вече такива работещи системи.Най-важното дали вашите колеги ще подкрепят идеята и дали ще изяват изобщо желание да работят със тази система?

Моля да отправите вашите критики.

п.с Предварително се извинявам за допуснатите правописни грешки.

Коментари 5

08.09.2012 trayanova

Profile

Системата "Електронно училище" (WWW.BGCLASS.NET) е предназначена за директори, учители и родители на ученици от всички степени на обучение и покрива основните нужди по администриране, управление и подпомагане на учебния процес в Българските училища.
Включва и всички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като:

- Електронен дневник, Електронен бележник
- Електронна библиотека на училището и класа

- Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения
- Галерия на класа, Форум на класа и др.
Съществени функционалности както за учители, така и за родителите са:
- Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки час), програма на преподавателите
- Оценки (текущи, срочни, годишни, външно),
Забележки, Отсъствия (извинени, неизв., закъснения ...)
- Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма)
- Зареждане в и записване от електронните библиотеки на училището/класа на всякакви документи
- Над двадесет вида административни справки (за оценки, отсъствия на ученици, преподаватели и т.н.), пакетно въвеждане на оценки и съобщения, поддръжка на алтернативни седмични програми, алтернативни предмети и целодневно обучение в програмата и много други улеснения за управлението както на класовете, така и на училището.
Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване. При всяко влизане в системата, по всяко време, всеки потребител може да смени своята парола.

WWW.BGCLASS.NET Е ПЪРВАТА И ЕДИНСТВЕНА ПО РОДА СИ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ВСИЧКИ НЕЙНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТЕХНИТЕ РОЛИ (класни ръководители, учители, родители, директори и др.).

11.10.2010 nury

Profile

 Здравейте,

 Ако някой се интересува от онлайн дневник, мога да предложа едно такова решение, което се използва успешно вече над  4 години в училища в София и страната.

За използването на приложението от училището е нужен само компютър с достъп до Интернет. Не изисква специални технически познания. Повишава ефективната комуникация между учители, родители и ученици.

Системата се инсталира от производителя на негов собствен сървър и се ползва от училището. Не е необходимо да се закупува хардуер и допълнителен софтуер, да се заплащат лицензи и поддръжка, не се изискват каквито и да са техническа компетентност и ресурси.

Системата предлага:

- Изпращане на Автоматични SMS/e-mail до родителя при отсъствие, забележки, оценки и други, с възможност за незабавна обратна връзка от страна на родителя;
- Цялата учебна информация на едно място (Електронен дневник), за всички периоди, лесна за ползване и търсене, извеждане на множество справки, класации и сравнения;
- Достъп на родителя до детайлна информация за ученика директно през Интернет, отвсякъде, по всяко време;
- Учителят може да разбере дали родителите се информират за ученика редовно;

Само на цена 1 (един)  лев на  ученик от средно голямо българско училище.

Ако проявявате интерес , пишете на: info@expert-vision.net, за да получите допълнителни материали.

30.05.2010 nkehayov

Profile
Идеята е хубава и прогресивна. Явно все още не й е дошло времето, защото голям процент от учителите изпитват неистов страх от компютъра, камо ли да отворят някоя програма и да работят с нея. Освен това недоверието към съхраняването и защитата на електронните данни е голямо. Понякога софтуерът прави бъгове и ако не е под ръка добре изпитаната система с вписването на оценките на книжен носител(т.е. дневника) училището би се идправило пред много сериозен проблем.

30.05.2010 mstpetrova

Profile

 Здравейте,

И сега в нашето училище имаме електронен дневник. Направила съм всичко, дала съм го на класните ръководители и съм ги помолила да внасят ежемесечно оценките от изпитванията по предмети  и отсъствията на учениците ежемесечно (работа за 10-15 минути месечно), но за съжаление се оказва много трудно. Непрекъснато трябва да ги подсещам да направят актуализация. Работя само с класните ръководители и е много трудно, а ако трябва всеки учител да внася оценки и отсъствия, абсурд, при нас е невъзможно.

След като учителите не са убедени от необходимостта на електронен дневник, какво остава за родителите. Е, част от учениците гледат оценките си в електронния дневник в училище в компютърния кабинет.

30.05.2010 emi-enj

Profile

 Здравей, идеята  е добра , но за мен неосъществима за цялата страна. Не всички имат вкъщи компютри и не всеки от родителите може да работи, да неговорим за етническите малцинства. Хубаво е да се помисли при тях как ще се осъществи този проект. Незабравяйте, че в по-малките градове  и в повечето села преобладават етническите малцинства. Друг проблем са децата, които нежелаят да има такава услуга и всячески ще се опитат да хакнат системата, което вече са го и правили. Друг проблем е учителите, това е време което трябва да отделят всеки ден за да нанасят оценките, забележките и отсъствията, гарантирам ви че голяма част от учителското съсловие ще е против. Първото,което според мен трябва да се направи е допитване до родителите, учениците и учителите "Има ли нужда от електронни дневници? Колко често бихте проверявали оценките на децата си ако имахте тази възможност училището ви да има електронен дневник? Би било добре да направете анкета, която да се пусне в различните крайща на България и  различни училища- основни, прогимназиални, гимназиални. Това е моето мнение идеята е хубава, но като повечето неща в нашата държава неосъществива или ако се реализира ще бъде за кратко.Stick out tongue