Търся едно стихотворение от Пеньо Пенев

Публикувана на: 02.04.2010, от Deltichko
Кoментари:2

 Здравейте! Преди време бях чул за едно от късните стихотворения на Пеньо Пенев, което не е било издавано в широкоразпространените му стихосбирки преди 1989 г. Заглавието му беше нещо от типа на ,,Пътеката, която не беше извървяна", но може и да бъркам някъде. Не мога да го намеря в двете стихосбирки, които имам у нас, електронните библиотеки също мълчат, затова задавам въпроса си тук. Това стихотворение не е можело лесно да се подложи на идеологическо пресяване и явно затова са го оставяли извън книгите, но точно то ме интересува. За съжаление само тези сведения мога да дам за него.

Предварително благодаря на всички отговорили!

Коментари 2

02.04.2010 Deltichko

Profile

 Благодаря, това го имаше в стихосбирките, които видях, и може би наистина е същото, което търся. Ще му обърна по-сериозно внимание ей сега. Само че в него става дума за вече извървяна пътека, а в издирваното специално се подчертаваше, че пътеката не е извървяна. Смисълът беше на някакви рано пречупени мечти и затова нереализирани. Писано е малко преди Пенев да се самоубие. Ще изчакам и други отговори.

П.П. Благодаря и за обръщението ,,колега", но има още доста време, докато стана такъв - засега съм само ентусиазиран зрелостник пред дипломиране с някои интереси. ;)

02.04.2010 Vaita

Profile

Уважаеми колега,

Стихотворението се казва " Пътека".

Тъжен залез кърви над гората

като прясна отворена рана...

 

Много е дълго, ако искате да Ви го напиша, трябва да се напрегна, за да си го спомня.

 

С уважение: Vaita