Въпроси относно "куклен театър" в ДГ

Публикувана на: 17.03.2010, от Helana
Кoментари:1

Здравейте! Първо, искам да поздравя всички ви за добрия дух тук. Бях приятно изненадана от наличието на този форум и се надявам и учителките на моето дете да са запознати със съществуването му. Yes

Аз съм родител и случайно попаднах на Teacher BG, търсейки инфо относно кукления театър в градините. Имам няколко въпроса...Каква трябва да е честотата на тези представления? В последните два месеца, имахме „театър” почти всяка седмица. Слагам го в кавички, защото не мога да нарека така скеч, изигран от двама души, със съмнителен професионализъм, идващи на място в градината, при децата.. Както разбрах, програмата на тези учебни заведения, се определя от директора и учителките на същите – така ми бе обяснено от общинска служителка, към която отправих въпросите си. Относно цената – тя е 3,50лв на дете! За да не бъда упрекната в дребнавост, бързам да кажа, че сумата е същата и за водене на децата на истински куклен театър с рейс! А и това са 14лв. на месец за нещо като „отбиване на номер”, защото с доста по-ниска сума, бих зарадвала детето си веднъж в месеца /което смятам за напълно достатъчно/, с истински качествено представление, на истинска сцена, с повече актьори / а вероятно ще останат парички и за разглеждане на природо-научния музей/. Да не говорим, че вече шест годишните имат доста по-високи изисквания за забавления, затова силно се съмнявам, че подобни псевдо-театри с двама палячовци, подскачащи в занималнята, са представата им за голям кеф.

И не на последно място, търся и отговор, защо тези „театри” не предоставят на всеки родител билетче или касов бон за тези 3,50лв.? При положение, че говорим за сума от порядъка на 14лв. месечно /която е близо 40% от месечната такса за градината/, би трябвало да се издава някакъв документ, който, на мен лично, ми е необходим за отчитане. Пиша всичко това, без да съм сигурна, че това е повсеместно, но ако и другаде съществуват подобни спекулации с търпението на родителите /по време на криза/, моля да споделите и, ако желаете, да коментирате.

ПП: Извинявам се предварително на админите на форума, ако темата ми не е на правилното място. Използвах търсачката за отговор преди на напиша поста си, но без успех. Моля, ако модераторите преценят, да я преместят в подходящия подфорум. Благодаря.

 

Коментари 1

18.03.2010 nikozia06

Profile

 Абсолютно права сте да се възмущавате! Нормално е да има в ДГ едно представление на месец.Най-добре говорете със директорката на детското заведение ,че не желаете всяка седмица да давате пари за театър.Но е хубаво да бъдете подкрепена и от други родители.