Целодневно обучение в училище

Публикувана на: 27.02.2010, от nkehayov
Кoментари:1
В новия проекто закон за образованието се предвижда поетапно въвеждане на целодневната организация на обучението. Най-напред реформата ще стартира с първолаците от следващата учебна година. Целодневната организация на обучението при една добра организация на дневния режим позволява да се оптимизира образователния процес, като се отделя повече време за работа върху индивидуалното развитие на детето. Този тип организация намалява информационната претовареност на децата,защото учебното време се разпределя не само за провеждането на уроци, но и за по-пълноценен отдих и спорт, както и за организация на свободното време на децата. Ще отпадне една много голямагрижа народителите, които трябва дамислят непрекъснато за самоподготовката на децата им. Надявам се, че МОМН ще задели необходимия финасов ресурс за провежданве на реформата, защото се изисква организиране на храненето на учениците, както и разкриване на нови работни места. Когато това се прави в името на нашите деца, това е една добра инвестиция.

Коментари 1

11.04.2010 asistunt

Profile

Според мен идеята е много добра. Лично аз съм била на целодневно обучение в начален етап на обучението си и от опит мога да кажа ,че беше много приятно.

От родителска гледна точка идеята също е изключително добра-малко спокойствие за това ,къде е детето ти -особено в наши дни , е много наложително:)