Учебните часове

Публикувана на: 21.02.2010, от goshere
Кoментари:6

Искам да прочета повече за това как трябва да протича един учебен час. Можете ли да ме ориентиране къде да търся и къде мога да намеря нещо... Търсих в нета, но намирам разни само в помагало.


Коментари 6

23.02.2010 radivdani

Profile

user: goshere

Но не съм работила като учител и сега работя по усет...
 

  Според мен сте открили правилната методика.Wink

  Аз ксъм учител по география и преподавам профилиращи предмети в профил "Туризъм " - основи на туризма, мекниджмънт и география на туризма.

  Учебниците , които са одобрени от министерството по тези дисциплини , според мен не са подходящи за ученици. Прекалено са сложни, с много текст, сухи и скучни. Тези учебници ползвам аз ,за да си подготвя уроците, които преподавам като лекции - диктувам разширени планове на уроците, като наблягам на ключови думи. Опитвам се максимално да онгледявам с примери , графики и мултимедия. Стриктно следя учениците ми да имат тетрадка по съответния предмет и им препоръчвом да се подготвят по тях , защото там и изведено най-важното и необходимо. На базата на това ,което съм им преподала изготвям тестове и в края на всеки раздел проверявам знанията. Много е важно, според мен материята да бъде поднесена на достъпен и разбираем език за учениците.

  Дано да съм била полезна.

22.02.2010 goshere

Profile

Учителска квалификация имам, отпреди 10 години. Но не съм работила като учител и сега работя по усет... Наистина, не съм се сетила да потърся от колеги помощни материали. Благорадря!

21.02.2010 nkehayov

Profile
Четейки вашето питане предполагам, че нямата учителска квалификация, защото тези неща се учат в университета и всеки учител задължително изучава обща методика и методиката на съответния предмет. Бих ви посъветвал да поискате от някой ваш колега, преподаващ по близка дисциплина, например география, методически материали. Посетете след това няколко негови урока. Освен това във всяко училище има така наречените старши и главни учители, които имат задължението да ви окажат необходимата методическа помощ.

21.02.2010 po_svetla

Profile

 Не се извинявайте Smile Но за съжаление, не бих могла да ви дам съвети по тия дисциплини.

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=6922 Вижте това примерно, книгите за учителя са към всеки учебен предмет на съответното издателство, но уви не зная има ли такива свързани с икономическите дисциплини.

Дано ви помогне някой....дано, ама надали Geeked

21.02.2010 goshere

Profile

Извинавям се, ако въпроса ми не е бил за тук, но във подфорумите по предмети никой не пише..

Става въпрос за уроци по счетоводство или други икономически дисциплини; за усвояване на нови знания и упражнения.

За какви книги на учителя говорите?!?!?! /Не съм запозната./


21.02.2010 po_svetla

Profile

 Бъдете по-конкретен/а . Учебен час по кой предмет? С какви цели-усвояване на нови знания, упражнение, обобщение....В книгите за учителя има примерни разработки за хода на урока по някои теми. Или поне преместете въпроса си в подфорума учебни предмети, за да ориентирате колегите как да ви помогнат.