Програми за създаване на web страници
Колеги, нека в тази тема да си помогнем като споделим всички програми, които сте използвали при изработването на web страници. По този начин можем да обменим опит и да си помагаме, ако се наложи.
Аз лично съм правила с чист HTML (нищо особено), Front Page (прилича много на Microsoft Word, но според мен не е добра програма за създаване на страници), Macromedia Dreamweaver (мисля, че е доста добра и се постигат добри резултати). Наскоро открих WYSIWYG Web Builder. В момента я разучавам, изглежда отлично и се надявам и с нея да постигна добри резултати.
Могат да се правят web страници и с готовите платформи като wordpress например. Аз лично имам блог на детето ми точно на такава платформа. Да Ви кажа честно, обаче не знам как точно се процедира, ако трябва да си я свалиш и да си я качиш на собствен сървър, защото е необходимо да се направи и база от данни на my sql. Ако някой знае повече за платформите, разкажете.
Хубаво е в страниците да има и flash анимация или изцяло да е направена с flash. В момента проучвам програма, която е базирана на flash ефекти, но за съжаление е tryal. Една колежка от форума сподели за програмата Incomedia web site X5, с която също могат да се направят чудесни страници. За съжаление аз не можах да я открия, а доколкото разбрах лиценза й е 99 лв. и е на български.
Очаквам и Вие да се включите.