Индивидуалното обучение в училищата по изкуства и музикалните училища

Публикувана на: 12.11.2009, от plamen.gerganoff
Кoментари:0

 Индивидуалното обучени в специалностите по музика в СОУ-та по изкуствата и музикалните училища е форма на преподаване която дава своите резултати до ден днешен. Обаче е много трудно е да мотивираме учениците да се запишат в тези специалности, тъй като пазара на работна ръка на тези специалности е много затворен. Колко Филхармонии има в България? Колко професионални ансамбли има в градовете? Колко работни места се освобождават годишно на тези места? Всички  по йерархията от Президент на долу ни убеждават да запазим "националното богатство"! Само, че това " богатство" къща не храни! Ако не се измисли някаква простичка формула по която тези даровити деца, не си стоят в къщи и чакат поредния конкурс който да спечелят! А просто да има начин държавата не само на документи, да им помогне да си намерят работа /но не в кръчма/ тогава ще има смисъл от това национално богатство да бъде запазено.

В противен случай след 20 години ще имаме най-много счетоводители, адвокати, на глава от населението в цял свят!                 За съжаление!

Но няма да имаме наша национална култура!                    Българска!                                                                                     За съжаление!

Коментари 0