кариерно развитие

Публикувана на: 08.11.2009, от diliana58
Кoментари:5

Аз съм учител по професия вече  с 30 години стаж и от няколко години заемам длъжност ръководител учебно-изчислителен кабинет. Защо сега не мога да участвам в кариерното развитие за старши учител. Просто е смешно ,защото преподавам ИТ в училище от 5-8 клас 10 години и 20 години математика и физика. Къде сме ние които работим по 8 часа и повече в училище?Моля помогнете дайте и на нас шанс?Освен това сме първи помощници на директора. Към кого трябва да се обърна за помощ.

Като съм бакалавър ще мога ли да кандидатствам за главен учител или учител методист? Моля да ми отговорите по бързо.

Коментари 5

12.11.2009 Velkova

Profile
Моята директорка сподели, че е разговаряла с колеги директори и разбрала: главните учители трябва да работят на осем часов работен ден. В резултат никой не искал и не иска да става главен учител. Това е естествено - за тридесет и няколко лева повече на месец кой ще иска да работи като главен учител?! В постановлението на МС никъде не е упоменато такова работно време. Разбрах, че в други училища работното време не се променя. Много ми се иска да науча директорите имат ли право да задължат главните учители да работят по 8 часа. Това би трябвало да го знаем предварително, за да решим дали да кандидатстваме за позицията, а не да го разберем със сигурност в последния момент, когато ще подписваме допълнителните споразумения.

12.11.2009 savetnik

Profile

   Много жалко ,че педагогическите съветници също не са предвидени в програмата за кариерно развитие. Притежавам проф. квалификация учител, работила съм като учител, но в момента заемам длъжността педагогически съветник. Имам 17 год. педагогически стаж, работя с най- трудните ученици и ми се отказва участие в кариерното развитие . Имам още куп допълнителни квалификации и обучения по програми на МОМН, т. е. министерството е направило добра инвестиция в нас като специалисти. Редно ли е системата да пренебрегва педагогическите съветници и защо?

12.11.2009 hris_hristova

Profile

user: margaritaivanova

 За Вас има друг друг стълб от 2010 за кариерно развитие.А за старшите учители е за 2 месеца.Никой не ви е забравил.Това е по оперативната програма.Сега не се подготвят документи за главен учител и учител методик.

Къде го видяхте това за другия стълб, аз прочетох за хоризонтален и вертикален план. Но за вертикалния план пишеше само :

"Развитие във вертикален план заемане на административни длъжности в

образователната система и държавната и общинска администрация от помощник-

директор до експерт, началник на сектор, началник на отдел, директор на дирекция и др."

Според мен пак не е споменато за РКК или аз не съм разбрала?

09.11.2009 diliana58

Profile

Ръководителите компютърни кабинети не фигурират никъде.Аз съм бакалавар и не мога да кандидатствам и  за главен учител.По професия съм си учителс30 г стаж.Учителите по ИТ не могат да влизат и във методическото обединение на училище.До сега бях председател на МО сега след като станаха всички старши учиели ръководителя ком. кабинет не им трябва.Защо ни отделяте от другите.

08.11.2009 margaritaivanova

Profile

 За Вас има друг друг стълб от 2010 за кариерно развитие.А за старшите учители е за 2 месеца.Никой не ви е забравил.Това е по оперативната програма.Сега не се подготвят документи за главен учител и учител методик.