Директорът или комисията определя точките?

Публикувана на: 14.10.2009, от tea
Кoментари:12

Колеги, през месец май бях избрана за член на комисията за попълване на анкетни карти за диференцирано заплащане. Предадохме картите и протокола на директорката. Днес (14.10), директорката ни даде нови карти с попълнени от нея данни и заяви, че последната дума е нейна, и че тя има право да променя точките по нейна преценка. при отказа ми да подпиша новите карти бях заплашена с наказание. Мисля, че имам право да откажа, тъй като това не точките, които ние с комисията направихме. Останалите колеги от комисията под натиск подписаха. Кой е прав, директорът ли има последната дума? И защо тогава се сформира комисия?

Благодаря Ви предварително за мненията!

Коментари 12

05.08.2011 Aнтония Димитрова

Profile

Е,колеги при нас има комисия,но тя е фективна.Тази комисия дори не се допира до въпросните карти.Дори на мен ,когато подписвах картата си не ми беше позволено да я разгледам.Всичко е фалш и игра.Поздрави!

22.10.2009 tea

Profile
Здравейте! Благодаря много, че се включвате в темата. През тази седмица бях до инспектората по образованието. Приеха ме много радушно, изслушаха ме внимателно и казаха, че по принцип съм права. Единственият към когото мога да се обърна обаче е нашия кмет, тъй като той е работодател на директорите. Кметът ни е много зает да не допусне творец на изкуството в града ни, защото е изобразил България като тоалетна и не смятам,че нашият проблем ще го заинтересува. Пък и експерти, и деловодство ми казаха, че за всяко учебно заведение се отпуска конкретна сума и е все едно как ще бъде разпределена. Е, колеги, остава да се гмурна в дупката между двете стъпала.  Wink

21.10.2009 das56

Profile

Няма надежда някой да ти помогне-дори и да иска не би посмял,защото тогава той ще си търси работа

Затова на конкурсите за директори печелеха  ипечелят послушковците и хората на някого*особено  след като свободно боравят с бюджетните пари

 

 

19.10.2009 niki k

Profile

Аз също наскоро изпаднах в подобна ситуация.Бях член на комисията.Ние също си свършихме съвестно работата но окончателните точки бяха дело наДиректора което абсолютно обезсмисли нашия труд.Само че сега колегите ме гледат на кръв защото Директора е казал" сърдете се на комисията".Аз повече не желая да участвам в подобни постановки но сигурно за догодина ще намерят други "риби".Питам къде е морала на Директорите и търси ли им някой сметка???

18.10.2009 Uchenolubiv

Profile

Да, приемам твоята гледна точка. Тя е много вярна!

18.10.2009 aiavel

Profile

Според мен системата е измислена добре, но не е за българи! България като цяло страда от населението си - мое мнение! Казвам го защото аз също участвах в комисия. При нас всичко мина като по учебник. Комисия от 7 човека - директор, ПДУД, председателя на синдиката, и още 4 учители. Точките бяха определени от комисията и какво си мислите - всичко е прекрасно? Неееееее започнаха се кавги и разправии  дори от вида "Защо учителят Х има82 точки, а аз - учителя У само 81" или пък ""Х да не е работил колкото мен та сме наравно?"

Та затова колеги си мисля, че сте по-добре Вие дето можете да прехвърлите вината на авторитарния директор и да си го пишете по форуми колко е несправедлив. За мен обаче истината е че не сме дорасли още до демокрация.

Що се отнася до това повече или по-малко точки да се дават на учителите - ще кажа равносилно е. Важно е само пропорционалното отношение на получените точки Дали Х ще получи 100 точки, а У - 50 или пъх Х - 50, а У - 25 точки си е все тая - единият ще вземе два пъти повече от другия. Сумата също ще е еднаква, защото във вторият случай точката ще се приравни на двойно повече пари.

17.10.2009 Uchenolubiv

Profile

ЗА ХОРАТА И МИШИКИТЕ = ЗА ТОЧКИТЕ И ДИРЕКТОРИТЕ.....

Клеги, аз също участвах в подобна комисия. Свърших си перфектно работата - доста поспорих с другите колеги от комисията какво точно означават някои критерии.

В крайна сметка конструктивният ни спор се оказа мно-о-ого, ама мно-о-ого безрезултатен. Когато влизахме в директорския кабинет, чухме глас Всевишний: Аз вече съм разпитала как е по другите училища. Разликата в  точките е около 15 точки, като минимума и 50 точки. Е, за какво говорим тогава!!!! Какъв е смисъла от подобно уж диференциране с комисия. Беше много унизително!

И още нещо - мисля си как е по-добре: по- малко или повече точки да се дават на учителите. Имам предвид как се изчислява стойността на точката -  на всяко училище се отпуска определена сума пари. Сумират се точките и сумата се разделя. Логично е като делителят  е по малък - частното да е по-голямо \т.е.- стойността на точката\ и обратното.

Ще се опита ли някой математик да поразсъждава, защото аз отказвам.

Е, колеги............!!!!

17.10.2009 ema58

Profile
Не съм аз пророкът. Човекът се казва Дулинко Дулев, аз само плагиатствах. В такава ситуация като твоята ти пука само на теб, на твои близки и евентуално на десетина души от учителския форум, които могат и да напишат по нещо, но пък няма да ти помогнат. Ако си член на синдиката и разчиташ на подкрепа оттам - стискам ти палци... Не съм песимист, нито оптимист, а просто реалист - всичко е пито-платено, парите получихме и изхарчихме, догодина еветуално ще е същото. Едва ли ще те уволнят, зависи какво преподаваш и дали си лесно заменяема /дано да си по чужди езици, информатика, специални предмети - тогава си бетон/. Мила tea, предлагам ти заедно да се научим да приемаме и да понасяме нещата, които не можем да променим, да затворим тази тема и да заприличаме на тийнейджърите от нашите класни стаи - за тях думичките принципност, справедливост и т.н. са напълно безсъдържателни и ненужни.

16.10.2009 tea

Profile

Ема, ти си един пророк. Точно днес госпожа "НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ АЗ СЪМ ДИРЕКТОР" ме заплаши с уволнение. Мислиш ли, че има кой да ми помогне? И дали въобще на някой му пука ?

16.10.2009 ema58

Profile
Скъпа tea, добре си направила запитвания, но още отсега е ясно, че директорът е в правото си да определя тези проклети точки, със или без комисия. Много ми хареса тезата на този пловдивски журналист : "Когато защитаваш принципна позиция в една абсолютно безпринципна обстановка, започваш да звучиш леко налудничаво." Ето ти един достоен отговор, който преписвам от нашия местен вестник: "Който често търси справедливост, още по-често си търси нова работа".