Избор на учебник

Публикувана на: 11.08.2009, от eivan
Кoментари:3

 Желая да споделите какъв учебник избирате от одобрените ЗП биология 9,10 клас. От какви мотиви се ръководите при избора. Ще ви бъда благодарна да се включите с ваше мнение.

Коментари 3

20.10.2009 Eli_83

Profile

 Значи в 8-ми клас хордови, "ентересно", а какво става с анатомията, физиологията и здравните грижи? Учебникът за 8-ми клас беше написан страхотно и много увлекателно, само една неточност открих-ребрата не се свързват ставно с гръдната кост, а само с прешлените, но както във всяко едно учебно издание е възмможно да има леки неточности, но вие, биолозите, ги знате тези свързвания и се надявам, че коригирате тази неточност и преподавате правилно на учениците си!Smile

10.10.2009 eivan

Profile

 Здравейте, и аз използвам същите учебници. Доволна съм от този избор и за сега оставам да работя по тях. Желая ви успех!

09.10.2009 b.kostova

Profile
за 9 клас използвам учебника на Гея-либрис с автор Овчаров. Първоначално започнах по него защото беше първия който открих. В последствие обаче разгледах и др. учебници и се оказа ,че посоченият е доста добър. Пример клетъчните органели са систематизирани като немембранни, едно и двумембранни в отделни уроци докато в др. учебници бяха комбинирани в един урок немемранен с мембранее органел. мисля, че е по-систематизиран. За десети клас използвам учебника на просвета с автор П. Попов. За материала по генетика и теория на еволюцията във всички случаи бих се доверила на посоченият автор, защото още по времето когато съм била ученичка той пишеше тези раздели в учебниците. В последствие съм била и негова студентка и по двете дисциплини той ме е изпитвал. Така че това е начина на поднасяне на учебното съдържание, който ми е най-близък. Разбира се ползвам материали и от др. учебници, но на учениците си препоръчвам тези.