Протоколи за поправителна сесия !?!

Публикувана на: 14.07.2009, от ventsy
Кoментари:2

Здравейте,

нашия зам. директор излезе отпуск и ме оставиха мен, като технически грамотно лице да пускам протоколи за поправителната сесия от AdminPro. Досега имах "сблъсък" с такъв протокол само като член на комисията по оценяване, така че сега бях втрещен от количеството протоколи и хартия които се хаби (по мое лично мнение).

Та зачудих се аз дали е някакъв пореден нон-сенс на министерството или в нашето училище сме изтълкували нещата неправилно.

И разбира се реших да се допитам до вас колеги, за да кажете дали правилно процедираме и ако не, къде грешим?

 

И така как действаме ние:

Днес имаше изпит по История и цивилизация, трябва да се явят 14 човека от 9, 10 и 11 клас.

1) Пуска се протокол за дежурство на квесторите, но не се пуска един, а 4-ри, макар че и за трите класа изпита се провежда в една и съща стая, по едно и също време, с едни и същи квестори. Един за 9 клас, един за 11 клас и два за 10 клас, тъй като се оказва, че в едната от паралелките предмета не е ЗП, а е ПП.

2) След края на изпита се пускат протоколи за оценка отново 4 комплекта по 3 протокола (председателски, членски и общ). Тука няма нищо лошо засега, но се оказва, че от 9 клас никой не се е явил и единия комплект(6 листа хартия) оценителите просто пишат неявил се и се подписват. Също така се оказа много интересно, че в протокола на квесторите председателя на изпитната комисия се задължава да върне 0 (нула) на брой писмени работи, които се задължава в еднодневен срок.

3) Ако изпита има и практична/устна част (Музика, чуждите езици, компютърните науки) и ако учениците са минали теоретичната част се пускат още 3 протокола за оценяване + още един за окончателна оценка (писмен+устен).

Та днес съм пуснал 36 листа за Историята и още 18 за Биологията (която се проведе следобед), тука да отбележа че двамата деветокласници, които не се явиха сутринта не дойдоха и следобед и също така само те присъстваха в протоколите предназначени за този клас, така че те станаха излишни (по мое лично мнение).

 

 Е, вие така ли процедирате, защото от началото на сесията съм изхарчил един топ от 500 листа хартия (да не казвам че повечето от тях напразно поради двете особи които имат изпити почти по всичко, а не са се явили на нито един, а други деветокласници просто няма), нагълтал съм се с отровния тонер на лазерния принтер, спомогнал съм за изсичането на тропическите гори, засилил съм парниковия ефект на Земята, заринал съм се с бумащина и вече съм доста изнервен (до голяма степен от неудобния интерфейс на AdminPro, но това е друг въпрос по който ще си изливам мъката друг път)?

 

Благодаря ви ако сте изтърпяли да прочетете това до край, просто исках да ми олекне на душата.

 

Коментари 2

15.07.2009 mister_sou

Profile

Някак никой няма шанс да му олекне на душата с нашето образование.

Какви варианти търсите? - Нали протоколът се генерира автоматично? Нали на втория лист почти нищо не се вписва освен указанията как да го попълвате и подписите на същите лица, които се подписват и на предната страница? - Всичко си е по правилата!!!

И на лекар да отидеш, първо ще пишат и ще тракат на компютърната клавиатура, после ще си гледат поредните нормативни книжки, после пак ще пишат и ще тракат на клавиатурата, ако имате късмет - и две три-думи ще Ви кажат, че и рецепта може да Ви дадат, и толкова?

Рано се втрещявате от безумия!

Каквато ни е здравната система, такива сме и в образованието - няма значение дали изобщо работим с ученици, всичко е бумащина и безумства!

Иначе, още по-интересно ми е, как се провеждат комбинираните изпити - писмен и устен (практически) за предмети, по които почти не се разказва в часовете, защото са с практическа насоченост, по ИТ в 5-12 клас, например... Имам многогодишен опит в провеждането им. Писането на рецензии заедно с оценяването на практическите работи си е чудесно занимание, повярвайте! :) Че и да съчиниш предварително такива практически задачи, които да са в достатъчен брой разновидности, за да се теглят варианти от всеки ученик... Ама това е друга тема. Важното е протоколите да са попълнени, даже и когато никой не се е явил. 

Къде ги дават тия, секретарката да пише протоколи??? -МОН и АдминПро мислят за всички! :)

Спорен ден!

15.07.2009 ema58

Profile
Колега, пестете си хартията! С бумащината и бюрокрацията никой не се е преборил, но ние сме на делегирани бюджети, а МОН не е! Аз пък днес бях квестор на изпит по история, имаше шест души от различни класове, квесторският протокол беше един с общ списък на двойкаджиите, на втората страница има графа, където се попълват имената на неявилите се. Освен това имаше и три протокола за оценка / за председател, член и окончателен/. Това е всичко - пет листа. От години всички протоколи за поправителни изпити, самостоятелна форма и индивидуално обучение се подготвят и оформят от секретарката на училището.