Сбогом, министър Вълчев!

Публикувана на: 05.07.2009, от majaz
Кoментари:59

Радвам се, че образованието се отървава от вас.

От Седенкарка

Коментари 59

09.11.2009 Eli_83

Profile

 Да, браво...всичко е същото май, само опаковката се сменя, как само искат да спестяват пари за сметка на майките и бебенцата!

  А хората се надяват и са карат за това, кои са "добрите" в този филм, който ви го прожектират вече повече от 20 години!

  Няма смисъл да се карате, ясно е, че се променят само отделни нюанси, всичко е същото!

08.11.2009 galq6707

Profile

Браво г-н ВЪЛЧЕВ,за последно успя да разедени българският учител!!!!!!ДА ЖИВЕЕ ВЪЛЧЕВ.УРААААА....

07.11.2009 zdravkop

Profile

 Защо не приемем и другата гледна точка ли? Ами защото сме последователи на серГЕЙ и сме хомосексуалисти, пардон, исках да кажа социалисти.

07.11.2009 Uchenolubiv

Profile

Защо не приемате и другата гледна точка?

Аз също смятам, че Вълчев бе един от успешните министри. Отстъпките му бяха политически продиктувани.И всички ние като общество сме наясно с това. НО той наистина постави системата в работещ режим. 

Защо не хулите Орешарски - парите идваха от него? Защо не коментирате поведението на Синдикатите - дали исканията им бяха приемливи?

А и да попитам  : СЕГА кой ще ни стане министър - пак осиротяхме.

07.11.2009 zdravkop

Profile

 Пламен мислил, мислил, и о- чудо, измислил да нарече удовлетворените от напускането на екс министър Вълчев търтеи. При това го е написал с главни букви, зер всички да го видят. Ама така е- какво да правеш. Както магарето си показало магариите пред лъва, така и Пламен държи да си покаже магариите пред колегите.

07.11.2009 Plamen Mitev

Profile

ТЪРТЕИТЕ МНОГО СЕ РАДВАТ КОГАТО СЕ МАХА ЧОВЕК КАРАЩ ГИ ДА РАБОТЯТ

07.11.2009 Plamen Mitev

Profile

Лично мнение - най-добрия министър на образованието от както съм в системата.

10.09.2009 gospodin daskal

Profile

Колеги, интересна ми бе темата и надникнах. Моето мнение за министъра бих определил повече, като емоционално, защото в областта на предучилищтната педагогика, където работя, нямаше особени опромени. Интересно ми бе да прочета мнинята в началото, защото лично аз останах със сравнително добри впечатления от този министър и казвам, че той бе един от тези, от които не се срамувах. Изненадан бях, че още с отиването си от власт, новият министър бе "оплют" в мненията на колегите, но неаргументирано. Само "седенките" и отказаните пари, ми припомниха донякъде негативни емоции, но като цяло мненията не бяха аргументирани. Многоактуално една колежка посочва "защо чак сега..."! Този сайт, този наш форум ни дава възможност и аз винаги съм се възползвал да изкажа мнението си. не хвалебствено бе за ОМЕП - една наша професионална организация. Но странното, че някои колежки се опитаха да ме оборят и то неаргументирано?! Зарадвах се на дебата в този сайт, където с аргументи колеги бяха "ЗА" и "ПРОТИВ" министър Вълчев. Все пак за училищното образование той наистина се стремеше да направи нещо и незнам до колко успя. Но за мен сравнението е с предишния министър -дори забравих името му, но той ще остане в историята с гаменското си държание и с това, че бе осъден от един ученик, по повод матурите! "Достойен"  и заслужен финал на министърската му кариера! Искам да споделя и с вас, че много се срамувах с такъв министър! Докато Вълчев, не предизвикваше такива чувства в мен. Ако обаче наистина е замесен в такива далавери и заслужава да бъде осаден, то ще трябва да променя мнението си за него... Дано не са спекулации на новата власт, а наистина да влязат в затвора тези, които заслужават това!

01.09.2009 zdravkop

Profile

 Даниел Вълчев
"С Любен Гоцев чрез „Филимко" АД е свързан Даниел Вълчев, който чрез „А и В консултинг" и своята съдружничка Веселина Панова е свързан и с Емил Кюлев."
Кой стои зад Сакскобургготски, Антон Тодоров, в. Демокрация, 30 април 2002

Даниел Вълчев фигурира като член на управителните тела или съдружник в над десет фирми, като голяма част от тях са свързани с интересите на банкера Емил Кюлев. Всъщност Вълчев и неговите колеги от кантората “Ей енд Ви консултинг” ООД вършат юридическата част от работата на Кюлев. Кандидат-депутатът присъства в бордовете на “Ривиера мениджмънт”, “Булстрад -живот”, “Аптечно Бургас”, “Аптечно Силистра”, “Слънчев ден”, в “Росексим банк” и няколко други фирми. Част от фирмите на банкера Емил Кюлев са регистрирани на същия адрес, на който е и адвокатската кантора на царския кандидат. Между тях е и фирмата “Аекс Фурлан България”, която според съдебните регистри “се управлява и представлява от Емил Кюлев и Михаил Черней заедно”. Преди изгонването на скандалния израелски бизнесмен двамата имаха общ бизнес. След като обаче собственикът на “Мобилтел” напусна страната, бизнесотношенията му с банкера бяха прекратени.

01.09.2009 zdravkop

Profile

 

Даниел Вълчев замесен в далавери за 100 млн. лева

 

В понеделник Гражданска лига на България ще подаде официално сигнал за крупна злоупотреба с обществени средства, съобщи Стефан Гамизов от организацията.

Той уточни, че става въпрос за преминалите 100 милиона лева през Националния педагогически център в периода 2005 - 2009 година.

За този период в центъра са съсредоточени парите за квалификация и преквалификация на учителите от цялата страна, поясни Гамизов.

По думите му става въпроса за злоупотреба с нещастното състояние на педагогически състав в България.

„Ние твърдим, че повечето средства са отчетени на документи и че е имитирана квалификация", заяви Гамизов. Той съобщи, че действащите лица били 4-ри и ги посочи - Даниел Вълчев, главния секретар на министерството на образованието Димитър Танев, Пламен Туруджийски - директор на въпросния Национален педагогически център, и Цонка Кенарова, директор на дирекция „Квалификация на педагогическите кадри".

Според Гамизов четиримата са действали в сговор и биха могли да бъдат определени като „престъпна група".

„Даниел Вълчев, по думите на Стефан Гамизов, е един от най-перфидните политици в България, които по перфектен начин са се измъквали, без да бъдат наказани нито веднъж.
Той е интелигентен, умен и начините му са префинени, а иначе участва в политиката още от 90-те години", посочи още Гамизов.

Гамизов съобщи още, че от днес ще бъдат инициирани действия за обявяване в противоконституционност на текстове от Закона за амнистията.

Той каза, че ще бъдат поканени депутати от ГЕРБ, Синята коалиция, РЗС за подписка за сезиране на КС за член 1 от Закона за амнистията. При евентуално произнасяне на КС в полза на обществения интерес да се отвори пътя на сегашните управляващи да изпълнят обещанията си, очаква Стефан Гамизов.

По думите му всичките клетви и закани на ГЕРБ, че ще бъдат осъдени и наказани престъпниците, този закон остават невъзможни.

Практически в България е невъзможно в момента да бъде доказана умисъл за стопанско престъпление, поради текстовете в Закона за амнистията.

Според него този закон е истински заговор срещу конституцията и правовия ред и първи опит в историята на България управляващи превантивно да освободят себе си то наказателна отговорност.

Законът амнистира всички престъпления като извършени по непредпазливост, поясни още Гамизов.