за матурата по математика

Публикувана на: 28.05.2009, от mironov
Кoментари:2

 Някой знаели как може да се види статистиката от матурите?

Успевоемоста по математика през 2008г е била около 64 точки, а тази година около 49 точки. Това е ОГРОМЕН СРИВ..

Определено считам, че това се дължи на "външното вълче" оценяване. Учим на едно а изпитваме на друго. Матурата от 19 май съдържаше 11( от 28 възможни) УНИКАЛНИ задачи-ИЗВЪН учебния материал по Задължителна подготовка 9-11 клас. Задачите са Уникални, че НЯМА подобни в учебниците по задължителна подготовка и са от типа "това го знае всяко хлапе". Целта явно е била ДА УНИЗИ явилите се на матура и за прослава на министъра УСПЯ. Матурата от 26 май обаче беше по програмата и имаше САМО една уникална задача. Интересно е се знае и нейната успеваемост.

БРАВО близо 14000 ученика НЯМА да имат дипломи за средно образование и ще ЗАКРИЕМ Университети.

Оказа се, че ученици искараха от 3 до 4 на предварителните изпити по математика в Ту, Су, Унсс, Мгу и другаде на матурата получиха слаб...

Интересно ще бъде, ако университетите могат да направят справка за това.

"Вълчата" матура нямаше да бъде "външна" ако 75% от въпросите бяха взети от действащи учебници по задължителна подготовка.

 

Коментари 2

29.06.2009 enev

Profile

 И все пак знае ли някой къде може да се види статистика от матурите?

26.06.2009 TaniaL

Profile

Колеги, видяхте ли как за пореден път се подиграха с нашите деца?!?!HmmIndifferent Направо е възмутително такова отношение към бъдещото поколение! Толкова старание положиха седмокласниците за тези изпити - уроци, време,пари...И накрая тези от "министерството" какво направиха...И без това нямаме деца!!! Вместо да се помогне, да се оцени труда на всички, те паксе изгавриха...Подпишете петицията:

http://bgpetition.com/matematika-skala-7-klas/sign.html