Моля за съвети

Публикувана на: 01.02.2009, от elimi6o
Кoментари:3

Здравейте на всички!

Започвам с малко информация за мен . Казвам се Елина , на 26 години ! Утре е първият ми работен ден в една от детските градини в нашия град.Честно казано, съм много притеснена.Приемам всякакви съвети от всички вас , ще ми е интерестно да разкажете как е преминал при вас този период.Също, ще ми е от полза да ми кажете как преминава при вас един ден в детската градина, също и някакви полезни сайтове , които мога да ползвам. И всичко за което се сетите.Благодаря предварително Embarrassed 

Коментари 3

16.03.2009 gospodin daskal

Profile

Хубаво винаги да има млади хора във всеки колектив! Дано сте ото хората, които си обичат работата и децата, ако е така, няма начин да не ви отвърнат със същото! За моите първи работни дни си спомням, че отидах с ентусиазъм и изявите ми в института, в практиката и успеха ми от дипломата ми даваха самочувствие. Все пак бях изпратен по разпределение "на заточение" в кърджалийски окръг, 1 година след "избухване" на възродителния процес! Имаше много полиция, вечерен час, нямаше вода и ток често, но това не беше толкова страшно- много спокойно бе всичко, хората не бяха зле настроени...

Но когато за пръв път останах съм с около 30 деца- тогава бяха по толкова в групите, и те невладеещи добре езика, без учителка, която да ми помага, без да мога да разчитам особена на помощния персонал... След като поработих няколко месеца си зададох въпроса: "-Аз за тук ли съм?!" Но може би първите 6 месеца бяха критични и аз реших, че ще се справя и уситх, че се справям. Това личеше по отношението на децата, родителите и колежките. И въприки това ще ви предупредя, че младите учители винаги ги товарят повече и гледат да ги използват максимално! А за учителските колективи ако не сте чули какви "разбунени кошери" са- може би няма смисъл да ви разказвам. Но макар и рядко има добри колективи - не губете надежда! Желая ви успех!

02.02.2009 magi_rad

Profile

 радвам се,че има нови колеги в тази професия!в нашата градина аз съм от"младите"-вече с 18г.стаж!!!УСПЕХ!Big Smile

02.02.2009 dobreva.v

Profile

 Мило момиче, колежке, УСПЕХ! тази професия е благородна, запомни го. Още от първия раб.ден е важно да обикнеш децата. Ако не ти притреперва нещо под лъжичката като влезеш в групата, просто напусни. Няма нищо по-хубаво, когато ми идват "на гости" в градината "мои деца" на по 15.16,17...години.НЕ СА МЕ ЗАБРАВИЛИ! Това е страхотно.И само който не го е изпитал, не може да го разбере!

За първи път отидох на работа на 1.09.19.....г. Аз съм на 20г., децата са 30 бр.бебета на 2,5-3 г. /тогавашншя "вариянт"/. Те реват и аз рева! И...знаеш ли, скоро бях на сватбата на Николита от именно тази моя първа група! Не ме е забравила.!

УСПЕХ, КОЛЕЖКЕ