Неминуем Провал. Шести Сезон. Епизод Първи. БАШ ГИДИЯ НА ТАЯ СЕРГИЯ.

Публикувана на: 30.01.2009, от ozahariev
Кoментари:5

NOTE: THIS TEXT IS WRITTEN ON BULGARIAN LANGUAGE FOR TO TRANSLATE IT ON OTHER LANGUAGE USE AN INTERNET ON LINE TRANSLATOR OR ASK A HUMAN READER TO TRANSLATE IT FOR YOU.

      Инстикта за самосъхранение е отличителна черта, но понякога над него се поставя инстикта за съхранение на рода и това се вижда дори и при животинските видове.

     Когато, разумният и зрял, човек минава през ежедневието, той се грижи за здравето си и прехраната си за да е полезен на себе си и околните. Следвайки тези два основни принципа сме се развили от, минотарна на Земята, първобитната общност до съвременната, мажоритарна на Земята, институционална общност. И днес възпитанието и самовъзпитанието започват от деня на раждането и спират в момента на индивидуалната смърт.

     Част от публичното ми възпитание премина в Математическа Гимназия "Васил Друмев" която по мое време се помещаваше в сградата на Езиковата Гимназия - град Велико Търново. Преди седмица-две последователно и в двете Гимназии водих разговори Пом.Директор и с Директор с предложение да организирам учебни групи по шах и оставих своите телефонни координати за връзка.

     Българската Шахматна Федерация е основана във Велико Търново - както е била традицията на 19-ти век, продължена до някъде и през 20-ти век. През 70-те години покойният вече треньор по шахмат Манол Манев - изведе Търновската Шахматна Школа до нейните върхове, а именно: няколко последователни отборни шампионски титли при жени, девойки и юноши мл.възраст. От всичките такива титли, в тогавашен Търновски Окръг и днешна Търновска област, ако ги има по някой индивидуален или отборен спорт днес точките по популярност обират гидиите от футболния отбор на Етър отчели вложените тогава средства с шампионска титла и купа. Малцина помнят и покойният вече Златко Кръстев - вечен конкурент на Манев за тогава едиственото платено треньорското място, а в свободната си практика Кръстев е открил не малко таланти, днес в световен мащаб е признато шахматното майсторството на Веселин Топалов.

     Но Топалов загуби двубоя за световната титла психологически, а аз пък загубих морално - единственния ефективен резултат от предложението ми, са четири последователни телефонни обаждания от лица представили се за ученички, ту на Математическата ту на една друга гимназия - Хуманитарната, в които се започваше с темата за тренировки по шах а след това се правеха директни и незавоалирани изказвания от рода на "' ...!! чувствам, че имам сексуален ангажимент към Вас господине !! ... !! "Майор Деянов след третото некултурно обаждане позвъних на 123 и детайлно обясних на служителката от Вивател за случилото се и че с това обаждане подавам подавам оплакване и моля да служебно да направят проверка, тя дискретно ме информира че в допълнение аз мога да подам оплакването и до полицията. Второто още не съм го направил, но ми се иска да е истина - културните им умения да програмират мобилен апарат за непоказване на номера от който те търсят да не са придобити с education scholarships program или подобно модно днес спонсориране, като например от посочените пак там в този бюлетин 606 000 щ.д. предоставени от фондация „Бил и Мелинда Гейтс”. На четвъртото обаждане смело отговорих че е набран погрешен номер и така това 'културното вмешателство в живота ми' поне за сега приключи ?!

     Според Вас дали нагло лъжа/блъфирам като посредствен играч на бридж, т.е. описания тук СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ не е истина и е буквална моя измислица, каквито впрочем умея да създавам.

     След една година нашият випуск ще празнува 30 години от дипломирането си. Всъщност, освен,че видях кабинета "Тодор Бакалов",  видях и Стойкова за която първата година на моя випуск беше първата й преподавателска година, по български език и литература. След две години Математическа Гимназия "Васил Друмев". ще чествува 40 години от своето основаване, а нейният основател и пръв директор Високов беше първия преподавател по математика на нашия клас, 8-в клас в Математическата Гимназия "Васил Друмев".

     Написаното тук не трябва да се чете като обида към учениците.

Огнян Йорданов Захариев

републикански отборен шампион по шах юноши мл.възраст.

випуск 1980, на Математическа Гимназия "Васил Друмев" В.Търново
 

Коментари 5

01.11.2009 iv_2007

Profile

 

     Интересни аксиоми :), но по-интересно е как човек стига до формулирането на такива. Не бих казала, че са типично математически. Според мен са просто почерпени от живота и мечтата ни да обхванем необятното.

31.10.2009 ozahariev

Profile

Тази публикация е направена със съдействието на winis publishing. Този диалог е публично измислен и публикуван текст, в който се съгласиха да участвуват лицата, които го представят тук и навсякъде с него, и поканените гости намерили свободно време за това събитие. Съдържанието на този диалог е само в написания тук текст.

WINIS: В историята на математиката несправедливо е пренебрегната личността на Александър Македонски.

Историк на Математиката: Не е вярно. Споменатото лице няма математически принос, независимо че е учен на четене, писане и смятане от Аристотел.

Аристотел: Да, потвърждавам че проведох обучение по четене, писане и смятане. След преценка разширих това обучение с логика, география и политика.

Александър: Учителят ми разреши да взема думата.

WINIS: Да. 

Александър: Искам да потвърдя, че през целия ни поход само веднъж се наложи да водя реални военни действия. Персийският цар ни отказа да приеме назначаването на път по който да преминем през царството му и поиска договора за такъв път отново да е сключен само на персийски, защото не счита че гръцкия е цивилизован език.

WINIS: Ние установихме, че Александър е победил в тази битка и след това е приел молбата да управлява Персия справедливо заедно с нейната законна собственичка - дъщерята на победения Персийски цар.

Аристотел; Александър, какво поиска като отплата, за проявената от теб щедрост?

Александър: Пожелах в Персия и Египет да се обучават и на гръцки език. Пожелах в бъдеще търговските договори с гръцките търговци да са написани и на гръцки език. Заповядах да се препишат годишните данъчните таблици за целочислено събиране, изваждане, умножение и деление и на трите езика. Помолих да съхранят ръкописите на моя учител.

Аристотел: Александър, как се ползват плодовете на победата?

Александър: Когато напуснах Персия с дружината си, продължихме към Индия. Част от легендите за тези земи се оказаха измислици и мойте войници се разбунтуваха. Те ме обвиниха че напразно съм ги извел от цивилизования свят в тази джунгла. Плениха ме и аз помолих да ми разрешат да напиша писмо до моята съпруга - Царицата на Персия. В това писмо я попитах дали е съгласна да си взема наложница от съседното царство и там да заведа и настаня войниците си за да си създадат семейства?

Александър: Съпругата ми иска думата.

WINIS: Да.

Царицата на Персия: Аз помолих няколко мой братовчеда да съберат дружина с която да занесат отговора ни (написан на гръцки и персийски) до бунтовниците срещу Александър. Посочих удобреното съседно царство и пожелах да разрешат на Александър отново да им дъде водач. Съгласих се Александър да си вземе наложница (тамошната принцеса) и ако искат да си имат дете.

Аристотел: Аз забранявам на Александър Македонски да отговаря на други въпроси.

WINIS: В историческите бележки които ползаме, отдавна сме посочили този важен принос на Александър Македонски - организиране и участие в текущите преписи на целочислените годишни данъчните таблици за целочислено събиране, изваждане, умножение и деление. Точната класификация на математическия принос е: създадени са триезични, математически верни, таблици за целочислено събиране, изваждане, умножение и деление.

Аристотел: Въпросът ми към WINIS е, имате ли списъка с другите учасници в този и в други географски походи, и списъка с техните математически принос?

WINIS: Да.

Царицата на Персия: Думата "наложница" е посочена в междуезиковите речници и помагала.  Въпросът ми към WINIS е, имате ли достатъчно речници?

WINIS: Да.

Историк на Математиката: Ако няма други спорни въпроси, то предлагам на Модератора да приключим тази сесия.

WINIS: Приключваме тази сесия.

---------------------------------------- 

31 октомври 2009, Велико Търново

огнян йорданов захариев

06.08.2009 ozahariev

Profile

 Здравейте,
 
Това в http://hitdown.hit.bg e чернова на книгата ми "Елегантен наръчник за теб и за твоето семейство,
 и за азбуките и букварите изучавани от първи до четвърти клас, и предучилищна възраст".
Нядявам се да ви е интерестно докато я четете и да ми споделите мнението си.
 
огнян захариев.

-----
this, http://www.vbox7.com/play:0f219c6b., is my nice add.
Това е непоискано от Вас електронно съобщение, изпратено с еднократна рекламна цел и не е обвързано
 със списък на получателите си.

23.04.2009 Eli_83

Profile

Smile Здравейте, не искам да подценявам сериозността на вашия проблем, но за мен нищо сериозно не Ви се е случило!

  Момичетата се шегуват просто и аз съм правила подобни неща до скоро!:)))))))))))))))

  Колкото по- сериозно гледате на тези "предложения", толкова по-интересно им става и на тях! Не зная в названието "сексуален тормоз" какво точно се съдържа, но ученичките едва ли искат да ви експлоатират сексуално в истинския смисъл на думата:) Можете да се разберете с тях доста лесно, като приемето и погледнето шегувиво тези позвънявания.

  Просто се шегуват момичетата:))) би могло и Вие да се посмеете на тези "закачки"! На мнение съм, че полицията си има доста по-важна работа от това да преследва ученички, които са си направили шега по теллефона Ви...., а и май не са Ви заплашвали със сексуално насилие:)?

  А тези програми, за които пишете не са ми известни...

  П.С. Пиша от гледната точка по-скоро на тях, защото  все пак ми е по-близка! На Ваше място ми е доста по-трудно да се поставя...

23.04.2009 ozahariev

Profile

Социалното значение на този коментар не се изчерпва само с активираната днес опция - "Разреши Абонамент" - което на 23.04.2009 отваря подфорума за Вашия абонамент и толкоз.