Едно запитване - идея от Финландска учителка

Публикувана на: 25.01.2009, от longgo
Кoментари:5

Здравейте,

Извинявам се че не съм учител,но ми позволете да изложа тази идея а който има желание може да се измисли нещо по въпроса. Приятелката ми е финландка и е учителка в едно училище където за наша малка радост и гордост има едно българско момиченце. До някъде е невероятен плюс че тази учителка назнайва малко български(не покрай мен но това не е тема на обсъждане),но и от друга страна тя има следният въпрос:

 - Училището където тя работи е за деца от 1-6 клас и за нея е интересно дали някой от БГ училищата в които се изучава английски език от деца на съшите години би било забавно, интересно а защо не и полезно да осъществят контакт чрез нормални писма,ел.поща и защо не веднъж месечно по скайп.Тя се надява че и за двете страни би било полезно ако макар и на неправилен английски те имат шанс за такъв чуждестранен контакт. 

Известно ми е (поне на мен като българин) колко бързо и лесно се организира подобно нещо в БГ,а и дори и тук не е толкова 'обикновена' задача , но ако някой би проявил интерес нека драсне тук , а може да оставим и координати.

Поздрави на всички в образователната система,

Светослав и Пийя

 

 

Коментари 5

27.01.2009 longgo

Profile

 Здравейте,

Блгагодаря на отзовалите се.В скоро време ще получите директен мейл от г-ца Piia Auvinen и ще имате възможност за директен контакт!

Блгагодарим ви отново! 

27.01.2009 Rozalia_vt

Profile

 Привет!

В момента осъществявам подобен контакт между моя клас - шести и училище в Испания.

Комуникацията е на английски език. Ще ни бъде много интересно да се запознаем на  и с финландските деца.

Моето училище е във В.Търново.

 

Пишете ми на rozalia@teacher.bg, ili rozaliavt@abv.bg 

 

27.01.2009 anna pashova

Profile

Съгласна съм да осъществим това добро начинание. Ще ви помогна. Пишете  anna.pashova@abv.bg

25.01.2009 mimi70

Profile

Здравейте,

Това е един от начините да се напредва в изучаването на чужд език. Преди годни и аз самата съм поддържала някакво минимално ниво на езика точно по този начин. Но лошото при езиците, е че се иска постоянство и практикуване.

Аз не виждам някакви трудности да се организира такава двустранна кореспонденция. Тук  влизат и учители по английски за съответните класове. Те биха могли да обсъдят идеята със свои добри ученици, които искат също да се забавляват и учат английски. Така после могат тук да се обменят и-мейл адреси и да започне успешното и забавно изучаване на езика.

Аз работя в професионална гимназия и учениците ни са големи.

Но нека колегите се отзоват на молбата Ви!

Успех!

25.01.2009 anna pashova

Profile

Идеята е чудесна. Ще се постарая да направя нещо по въпроса.