Работно облекло

Публикувана на: 13.01.2009, от gospojica_tochilkova
Кoментари:7

Колеги, какво разбирате под работно облекло за учителите в ДГ?

Коментари 7

16.03.2009 gospodin daskal

Profile

Колежки, вие сте щастливки, че сте получили работно облекло. Ние миналата година получихме с един месец закъснение, а тази година въобще не ни дадоха такова! Искам да ви попитам как да си търсим правата? Аз изразих мнение, че трябва профсъюзите да поставят въпроса и да изразим недоволство пред кмета на общината. Казаха ми, че работното облекло се получавало, ако общината има възможност и средствата не се отпускат от министерството и ако финанасовото състояние на общината не позволява - може и да не получим. Наистина преди време сумите, които бяха отделени за работно облекло бяха различни, макар и близки в различните общини. Посочете ако знаете нормативния докумен, който урежда получаването на работно облекло! Ще съм ви благодарен.

А що се относа за задължителното униформено работно облекло в някои ДГ - ще ви кажа, че предизвика смях у мен! Учудвам се, че такива тоталитарни директорки може да просъществуват до днес! Спомням си преди време имаше някакава наредба, забраняваща на детските учителки да ходят с панталон. Толкова са близки и смешно - тъжни нещата!!! Борете срещу диктаторките! И им се смейте открито...

03.02.2009 skozy

Profile

 Работен костюм който е необходим на всички които работят независимо по кой чл. от кодекса на труда . Би трябвало сумата която се определя за работно облекло да се разпредели и на заместниците. Не може колежка която дълго е отсъствувала от работа да получава парични средства за облекло, а за заместничките да няма нищо.Би било редно както в другите предприятия и служби при постъпване на работа независимо по кой член от К.Т. получават работно облекло така да стане и при нас. Защото тези пари не венаги отиват по предназначение.

20.01.2009 petrovani

Profile

От доста време в нашата детска градина работим с работно облекл. Не само, че е по-удобно, но е и по-практично. Защото ако ходя на работа с всекидневни дрехи, то трябва да е някое, което вече е излязло от гардероба ми. А така и да се изцапам с боики, лепилце, храна едно пране и готово. А костюмът ни се състои от панталон и елек(сако без ръкави). В града има доста шивашки фирми, които са съгласни да ни го ушият. дори тези дни очакваме отново да се пременим с нови костюм.

15.01.2009 gospojica_tochilkova

Profile

Благодаря за отговора,но според мен няма никаква реална реална необходимост от това.То е просто поредната директорска приумица или аз наистина не познавам така наречената нормативна уредбаHmm

15.01.2009 stoika_pateva

Profile

 Да! Аз съм от Севлиево и в нашия град всеки колектив си избира десен и модел за работни манти и работни панталони.Поръчваме си също задължително работни профилактични обувки от Плевен, за което заделяме определена сума пари, зависи от платовете. С останалите пари всеки си копува костюм, блузи, панталони, риза, пола-кой каквото му трябва.Имаме утвърдено и разрешение за очила и обувки, без палто.По принцип всеки ден работим в униформено облекло. Тричетвърти манта с фирмен знак на малкия джоб { върху нашето облекло} и работния панталон .Ня къде имат по два комплекта, в някои градини по един.Това е , отначало и на нас не ни беше приятно, но ни го наложиха, защото така пишело в наретбите и вече свикнахме.

15.01.2009 gospojica_tochilkova

Profile

Може ли директорката да изисква еднаквост в облеклото на всички учители?

 

13.01.2009 neva

Profile
Костюм, пола,блуза,панталон,риза,палто,обувки -каквото си купите или каквото сте гласували на Общо събрание,синдикат и т.н.