дисертация по ПУП

Публикувана на: 05.01.2009, от dobreva.v
Кoментари:5

 Колеги, някой може ли да ме ориентира относно стандартите за изготвяне на дисертация за докторска степен с тема /най-общо казано/ за ПУП.Интересува ме структурата. Съдържанието ми е ясно, но до колкото разбрах, самата структура е по-различна от тази при магистърска разработка. Знам, че проф.Бижков има книга на тази тема, но няма от къде да си я намеря, а и библиотеката на ФНПП ми е малко далч. Ще съм ви благодарна.

Коментари 5

08.01.2009 dobreva.v

Profile

 БЛАГОДАРЯ ТИ!

Това и на мен ми попадна, но - моята ръководителка ми дава следното:

Іглава - теория /цитати по проблема/ Ясно.

ІІ глава - 1.хипотеза;2 цел и задачи; 3.показатели;4 етапи и същинска експериментална система.

ІІІ глава - изводи, заключения и т.н.т.

Но, това което намирам, това което видях в една дипломантка включва -  обект, предмет, освен това - хипотеза, цел, задачи, които са в І глава?!

В каква поредност и как се цитира. При разравотките ми в СУ и в ДИУУ, схемата беше различна.А сега не съм сигурна кое е вярно и изпадам в глупава ситуация.Съдържанието си ми е готово, но формата....и това е нещо, заради което може да ме отхвърлят. А доцентката ми помага на добра воля, тъй като аз за сега просто кандидатствам. 

06.01.2009 zlnik

Profile

Примерна  методика

на работа върху дисертация на тема

“Изследване и създаване на система за изпитване на транспортни машини”

 

Н А Ч А Л О

 

 

Формулиране на проблема

 

 

Анализиране

на известните решения на проблема

 

 

Формулиране

на изводите

(недостатъците на известните решения)

 

 

Формулиране

на целта и задачите на дисертацията

 

 

Съставяне

на механо-математични модели

 

 

Провеждане на теоретични изследвания

 

 

Обосноваване

на основните параметри

на системата за изпитване

 

 

Изводи

 

 

Синтез на системата

 

 

Изводи

 

 

Съставяне на методика

и провеждане на лабораторни изпитвания

на системата

 

 

Метрологично атестиране

 

 

Провеждане

на експлоатационни изпитвания

 

 

Прецизиране на моделите

 

 

Изводи

 

 

Общи изводи и препоръки

 

 

К Р А Й


 

 

06.01.2009 Eli_83

Profile

   Но как така не ти дава схема?Indifferent След като ти е станала ръководител, трябва да си изпълнява стриктно ангажиментите, как е възможно да те остави така?

06.01.2009 dobreva.v

Profile

 Да, всичко това съм го подготвила, проверено ми е, одобрено е! Но...доцентката, с която работя не ми даде точна схема на структурата. І глава включва анализи. Но после....предмет, обект, цел, задачи, хипотеза.Тези неща не са ми ясни, тъй като има новости. Скоро при мен попадна дисертация на колежка, но аз само я разгледах и не си преписах съдържанието. Как се подрежда литературата, имам материали от интернет,на чужд език и т.н.т. Когато съм писала предишне дипломни, имаше различни изисквания. Сега трябва да съм стриктна, защото ако не спазя някое изискване, няма да ме одобрят.

05.01.2009 Eli_83

Profile

      Здравейте!Smile Аз имам близък работеш в научната сфера, не зная точно какво е ПУП, но се започва винаги с литературен обзор върху темата, която ще разбработваш, после трябва да има нещо и от теб, като научно постижение, правят се изводи и анализ....присъствах скоро на пробация, но за биологична тема! Но Вие би трябвало да си имате научен ръководител и той да ви напътства...докторска дисертация не се прави с указания по нета!Smile