Национално състезание по ИТ през март в Монтана

Публикувана на: 20.12.2008, от asenov
Кoментари:0

Уважаеми колеги,

На 06 - 08 март 2009 г. Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Монтана, съвместно с МОН, СМБ, РИО-Монтана, ПУ „Паисий Хилендарски”, Технически университет – Габрово, Школа по WEB-дизайн към ПМГ-Монтана организират: 

Четвърто национално състезание по информационни технологии “XXI век – иновационни технологии в българското образование”

 Състезанието се организира с любезното съдействие на фирма Microsoft – България и община Монтана.Състезанието ще протече по предварително обявен регламент, като всеки участник ще трябва да представи и защити пред комисия разработен от него проект, демонстриращ приложението на съвременните информационни технологии в българското училище.

Категориите, в които участват проектите са четири:

  1. WEB-приложения” – за ученици 8-12 клас
  2. “Приложни програми” – за ученици 8-12 клас
  3. Компютърни презентации” – за ученици 5-7 клас
  4. Компютърни презентации” – за ученици 8-10 клас

 За да направим състезанието по-атрактивно, от тази година въведохме четвърта категория - „Компютърни презентации” – за ученици 8-10 клас. Състезателите в тази категория не подготвят предварително проекти. В деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава тема. В рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви презентация върху поставената тема, която да представи пред журито и публиката. Редът на представяне се определя предварително чрез жребий. Оценяването се извършва съгласно публикуваните критерии за компютърни презентации.  Всеки състезател в тази категория трябва да подсигури собствен преносим компютър с необходимия софтуер за изготвяне на презентация.

Проектите в останалите три категории се изготвят от един или двама ученика под ръководството на научен ръководител. Няма ограничения за предметната област. След участието в състезанието всеки проект се предоставя за свободно ползване за нуждите на българското образование. Всеки ученик може да участва самостоятелно или в екип само в една от трите категории. Проектите не трябва да са печелили призови награди в други състезания и конкурси през текущата учебната година.Всеки проект трябва да бъде регистриран за участие, като сроковете ще бъдат обявени на сайта на състезанието няколко седмици предварително.

Адресът е: www.montana-it.com

Ще се радваме Ваши ученици да вземат участие в конкурсната надпревара.  

Допълнителна информация можете да получите на телефони:

(096) 300981 – ДАНИЕЛА МАРИНОВА – старши експерт по информатика в РИО,

(096)305756 - директор на ПМГ,

0887527418 – Красимир Асенов, преподавател по информатика и ИТ 

или на e-mail: pmgmontana@mail.bg, asenow@gmail.com

Коментари 0