За работното облекло

Публикувана на: 25.11.2008, от valerika
Кoментари:6

 

Здравейте на всички! Отдавна не съм се включвала,затова предварително моля за извинение,ако темата,която ще предложа, е била обсъждана!Всъщност, това е по-скоро личен проблем от сферата на взаимоотношенията учител-директор!/доста дългичък увод,но.......Zip it!С едно изречение:Как точно решавате при вас ,колеги,въпроса за стойността и вида на работното облекло?В моето училище се получи конфронтация между почти целия колектив и директора ни заради това,че във фактурите ,които предоставяме, даваме само облекло/например костюм,блуза и т.н./Но това облекло покрива сумата ,която ще ни бъде изплатена за работно облекло!Директорът ни не подписва платежните ,защото не са включени обувки!/тук трябвяше да има много смях,смях,смях...,ама нещо компютърът ми забива/.Направих си труда да разгледам доста подробно Наредбата за работно и униформено облекло,прочетох и изменението от11.05.1990г,видях решението за облеклото,но.........Може би аз не разбирам много добре?Маркирани са разл.облекла,има посочени и обувки,дори очила,но ...никъде не прочетох,че е задължително във фактурата да присъстват всички артикули!Ако някой може да ми помогне с информация.....благодаря предварително!Ще се радвам,ако ми пишете на адрес:valerika@abv.bg

Коментари 6

25.11.2008 neva

Profile

В наредбата пише
Чл. 8. (Изм. - ДВ, бр. 38 от 1990 г.) Управителните съвети на фирмите и колективните органи за управление на другите организации определят списъците на работниците по длъжности и професии, които имат право на безплатно работно облекло, както и вида, модела, материята, цвета, отличителните знаци и сроковете за износването му

25.11.2008 j_angelova

Profile

И при нас е същото! "Няма пари и край"-това винаги е отговора!

25.11.2008 zdravkop

Profile

 Ние все още чакаме парите за облекло- може би чак през януари...

25.11.2008 gaka

Profile

Здравейте!

Тази година и при нас е решен проблемът - униформа на учениците, униформа и на учителите Big Smile. А с остатъка - обувчици Smile и това е окончателният избор на директора. Всички норми спазени.

25.11.2008 radivdani

Profile

   Дали аз нещо не съм разбрала , но тези пари за облекло не ни ли ги махнаха? В нашето училище изобщо не се обсъжда този въпрос?

 

 Иначе преди и аз съм се чудила на недомислиците. Бивша моя колежка наистина си купи дрехи и донесе абсолютно истински фактури за което , но директора не и ги уважи. Всички останали купувахме фалшиви фактури и те ни ги признавахаIck! и то ,защото са написани според някакви изисквания.

25.11.2008 anabell_78

Profile

    В нашето училище проблемът е решен доста лесно.... Просто работно облекло не се осигурява.