За учителските отпуски

Публикувана на: 13.11.2008, от bobinko
Кoментари:10

 Колеги,как ви се струва,много ли са ни големи отпуските?Защо да ги взимаме лятото?Аз лично бих искала да си я ползувам м.Февруари-да си направя скиваканция.TravelParadise

Коментари 10

27.05.2009 peperuda

Profile

Да и при нас от средствата за работни заплати се плаща на заместниците.Мисля че затова едва ли скоро ще стигнем 650лв. средно, като директора ни е под тази сума.А за лятото не ми се говори.Ще ни изселят ако затворим.За общината не сме любими, в министерството  ако искаме да участваме в проекти-повечето са за училища., а ние сме били общински.То като гледам училищата не цъфтят все са окаяни, а все има програми за тях.Къде ли потъват тия пари?

27.05.2009 Nuchika

Profile

 Отпуските са голям проблем при нас.Миналата година имахме заместници и им платиха със средствата за нашите заплати.И до днес не сме си получили увеличението от 1 юли 2008г.Имаме опасения,че ако има отново заместници и тази година ние ще останем без заплати.Излиза,че ние плащаме на заместниците си.Общината не дава пари,но отказва да се затворят градините през лятото.Как да си вземем отпуските?Докога общините ще разполагат със средствата ни?

18.05.2009 neva

Profile

 Майките ще излезнат в отпуск, ако им се разреши такъв.Дълъг платен отпуск се ползва през лятото,когато децата са по-малко или  има сборни групи.Тогава не се назначава заместник.По време на учебната година не е желателно да се ползва платен отпуск,макар че може с разрешение от общината или РИ ,защото се натоварва бюджета .

17.05.2009 Kireva

Profile


     Благодаря на neva иdobreva за отговорите! И аз съм на това мнение.Как процедирате ,когато майките след майчинството излизат в платен отпуск за 2 те години?
   

   
    

   Когато учителят е в платен отпуск не може да се взима заместник,директора си е взел часовете в началото на годината,няма психолог и пед. съветник.

16.05.2009 neva

Profile
При прекратяване на труд.правоотношиние задължително се изплаща неизползвания платен отпуск,така е по КТ .А ако работадателят е разрешил предварително ползването на пълния размер отпуск и  лицето е напуснало след това,подлежи на санкция при проверка.За пл.отпуск не се издават никакви бележки, а се вписва обещетението в заповедта за прекратяване.

16.05.2009 dobreva.v

Profile

 Не мога да цитирам КТ, но мога да споделя личен опит.Напусна през август и от 1 септември бях назначена в друга ДГ.Директорката от старата градина освен другите документи прави справка и колко дни ми остават отпуск за 2008г.и това се праща на новия работодотел, който е длъжен да ти ги "даде".В моя случай, даже искаше да ме накара да плащам, защото към края на август съм използвала цялата отпуска, а напускам преди края на годината.Така, че с бележка се удостоверява дали е останала отпуска за ползване и дали тези дни не са били изплатени! След което новият работодател трябва да ги даде.

15.05.2009 neva

Profile
Платен отпуск се дава на база трудов стаж-справка КТ. Трябва да изчислите 48 или56 дни ,ако има КТД   : 12 мес *4 отраб. мес  .Това й се полага за 2008г. Ако е на срочен договор- за 2009г - също й се изчисляват дните  до срока на договора.

15.05.2009 Kireva

Profile

      

       Здравейте колеги,от м.септември мин. год. в нашата ДГ работи колежка ,която дойде от др. ДГ и си е ползвала отпуската за 2008г.Сега тя казва,че йсе полага отпуск и за времето от септември до декември 2008г.Правилно ли е това ,след като от няколко години вече отпуска се дава за календарна година ,а не за учебна?

02.12.2008 rummyd

Profile

Ами не смятам ,че ми е в повече. Бих искала да мога да я вземам на два или три пъти през годината-когато намаляват децзта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.11.2008 annie.tna

Profile

Можеш стига да имаш основателна причина, аз излязох в отпуск през февруари и март, но после следваше майчинство.