Моля да ми помогнете

Публикувана на: 27.10.2008, от marsia
Кoментари:14

От една година не работя като учител-бях уволнена за това,че като учител по БЕЛ нямам втора специалност чужд език.Не ме питайте каква е тази глупост самата аз питам бившата си директорка,но този път в съда.Та на едно от заседанията там тя каза,че методическите обединения вече не съществували от една година,че експерт от РИО го е казал.Вярно ли е това,защо,къде мога да прочета нещо по-подробно по въпроса.Мола ви за помощ.

Коментари 14

16.12.2009 lina07

Profile

Не се оставя да те мачка,заведи дело там се интересуват само от Кадекса на труда, където директорите са много боси с много пропуски,горя главата аз вече минах потози път.

05.11.2009 pspeeva

Profile

user: mstpetrova

МО на природоматематическите науки се състои от 4 учители - по физика, математика, информатика и информационни технологии и химия и биология

Да, обаче в нашето ще трябва да сме 2 - Едната е по мат и ИТ, другата е по Ф и Х. По Б е шефката, но директорите  участват ли в МО? Мислехме си евентуално и тази по география (все пак по Г се учи и природа, не само общество) да е, обаче...

Но логиката по нататък, че щом има един ГЛАВЕН, трябва да има и едно МО.

Аз и затова попитах, дали има някъде нещо регламентирано за тези МО-та.

03.11.2009 anistoicheva

Profile

Здравейте!

Може ли да ми помогнете с материали от вашето мет.обединение - начален курс?!

30.10.2009 mstpetrova

Profile

 Ние сме 20 учители и 3 възпитатели, директор и помощник-директор. МО на природоматематическите науки се състои от 4 учители - по физика, математика, информатика и информационни технологии и химия и биология.

 

30.10.2009 pspeeva

Profile

С колко души учители е Вашето училище?

Ние сме 12 учителя - трябва ли да се разделяме на отделни групи и по колко е минимума?

И изобщо - къде да се прочете нещо за организацята на тези МО?

 

 

24.01.2009 mstpetrova

Profile

 Здравейте!

Учител съм по информатика в ПГ по транспорт с. Виноградец, общ. Септември, обл. Пазарджик. Непрекъснато при нас се явяват на изпити ученици в самостоятелна форма на обучение. През учебната година изпитите се провеждат в три сесии - януари, юли и септември. Ще Ви се признаят изпитите от девети и десети клас, които се изучават в момента в наличните специалности и ще държите само изпити по тези предмети, по които нямате оценки. След това ще продължите 11 клас.

Предполагам, че в много други ПГ и СОУ има самостоятелна форма на обучение.

 Успех! 

 

24.01.2009 veska_petkova

Profile

 Обърнете се към регионалния инспекторат по образование в града, в който се намирате. Там ще ви кажат какво да направите. Има значение и какво е било училището в което сте учила. Може би най-лесно ще стане да подадете молба в училище, което е сродно или в общообрабователно (СОУ).

Желая ви успех!

Непременно завършете образованието си!

В. Петкова

23.01.2009 shalis

Profile

Добър ден. Четох една тема на която бяхте отговорили и затова искам да ви разкажа моят проблем, ако можете да ми дадете съвет.

97 г. бях във втори курс и забременях. Прекъснах обучението си с условието че един ден ще продължа. Така изминаха няколко години. Един ден реших да отида да проверя какво става, но училището се беше сляло с друго и ми казаха че не мога да продължа там . Дадоха ми документите и ме пратиха да проверч във вечерно училише. Само да кажа че това се случва в Стара Загора. Да обаче се наложи да се преместим в София да живеем , а аз искам да си завърша образованието. Искам да попитам може ли да стане като частна ученичка , и в кои училища да попитам . Много ще съм Ви благодарна ако ми обърнете внимание и ми дадете съвет.

Не знам дали точно тук трябваше да си задам въпроса, но моля да ме извините.

31.10.2008 Uchenolubiv

Profile

"нашата инспекторка ни постави като задължителни някои теми за работа в методическото обединение на началните учители."
Аз не успях да отида на съвещанията на начален етап - бихте ли споделили какви теми ви поставиха за разработване?

31.10.2008 marsia

Profile

Каква директорка ли?Ами като повечето,"избрани" с конкурс през последните години.Дъщеря й е зам.областен управител от квотата на НДСВ.Когато кандидатства за директорското място,тя не подозираше за съществуването на училището,не знаеше профила му,а бе какво да ви разправям...Мъка,мъкааааMovie Бях сигурна,че иска да омаловажи работата ми,но така безцеремонно да лъже и то в съда....И защо да я питам как е защитила образеца.Ми никак-те на такива просто им го разписват по задължение.