МОН и teacher.bg

Публикувана на: 22.10.2008, от mera4e
Кoментари:10
Ние си четем и си пишем, споделяме опит и неудачи, има любопитни и забавни неща, полезни сме си един на друг. Дали обаче някой от МОН, някое РИО, някой синдикат влиза в този сайт? Има ли изобщо някаква реална полза за системата на образованието? Определено смятам, че да. Променяме сами себе си, коригираме се и в крайна сметка си помагаме. Дълбоко съм убедена, че голяма част от проблемите са в ръцете на самите учители, а не на някакви разпоредби и началници. Говоря съвсем общо, но на практика, когато утре вляза в пет класа, никакъв министър или директор не може да ми помогне или да ми попречи да си свърша работата!

Коментари 10

12.12.2008 neva

Profile

Може  би има някаква надежда ,вижте това:

Партия "Зелените" организира в Пловдив публична дискусия на тема "Накъде върви българското образование?". Поканени са родители, учители, ученици. Дискусията ще се проведе в понеделник   15,12,08  от 10 ч. в центъра за срещи на провинция Саксония-Анхалт, намиращ се на ул. "Екзарх Йосиф" 7А.

 

24.10.2008 lucy

Profile

  Никак не е лоша идеята от МОН по-често да се "ровят" в сайта. Такъв проблем има и в детските градини , които са преминали на делегиран бюджет. Изписаните за училище деца от София се ориентират към провинциалните детски градини за летните месеци. Но те на практика потребяват бюджет без да имат принос за неговото формиране, защото тези деца няма да са в детската градина на 15.09. И започват едни неприятности и едно ходене  по институциите , за да се доказа кой прав кой крив! Заплетени казуси от този род трябва някак да се регламентират, за да няма огорчени и неразбрани.

23.10.2008 ema58

Profile
Според мен на мерачето му се иска, и то с право, някой от шефовете в министерството да използва готови предложения или критики от страна на учителския сайт. Едва ли е реалистично - дори и да го четат, не биха подкрепили идея, която идва "отдолу". Как МОН би организирал например едно обществено обсъждане на новия проектозакон за образованието? С директива до училищата да напишат свои предложения? Някакви социологически проучвания? С ровене в teacher.bg ли? Пък и има ли въобще начин едно гласче от едно народче да стигне до ушите на едно шефче? А иначе мерачетата са хубаво, само че безнадеждно нещо!

23.10.2008 zdravkop

Profile

eivian, с някои хора е безсмислено да се спори- това е все едно да спориш с телевизор. Нито ще те разбере, нито ще ти отговори смислено. Не си губи времето  напразно.

23.10.2008 Eli_83

Profile

     Тук продължава да се пише без да се чете!Smile

    Отговорете си сама-имате свобода на словото и на "мислата"!Smile

    Всъщност от мен до този момент си получила единствено и само подкрепа...! Ако имаш проблем с общуването..си е твой проблем!Smile

   А и като гледам повечето Ви постове са от консуматорски характер- "да видя", "искам" "някой имали да ми изпрати"! Няма лошо, това е и част от целта на сайта, дори Ви съдействах като помолих също учителите да Ви помагат, защото на всеки би могло да му се случи да пропусне указанията, а и сте млада все още! Но и сега и претенции за това кой какъв е...и защо е...!Indifferent Съгласете се, че не може само претенции, критики и консуматорщина! Все от нещо да сме недоволни...

     

   

23.10.2008 eivan

Profile
От етична гледна точка, след като сте все още ученичка, редно ли е да се вписвате в този форум! Сама си отговорете и трябва ли да ви четем!

22.10.2008 Eli_83

Profile

 

user: mera4e

Краси не беше ли един от по-отдавнашните форумци? Или лидер?

  Ъхъ..

  Само, че не е бил просто "форумец", а нещо много повече от това! И все още е! Инженер Божинов е държател и администратор на много блогове и сайтове!Smile

  А това "Или лидер?" не го разбирам! За какъв вид лидер го спрягате човек?

  Извинявам се за поясненийцето, но мисля, че Ви го дължах от чисто етична гледна точка!Smile

  Мислех си, че вече се чете преди да се пише /зная, че моите постове не ги четете и не държа да го правите, говоря цялолстно да се чете преди да се коментира/!

 

 

   

22.10.2008 iv_2007

Profile

Всъщност и днешните ученици, както и всички преди тях се нуждаят от обич и внимание. От това се нуждаем и ние техните учители. За съжаление днешните родители са вече образовани. Някои обаче забравят, че на всеки етап от развитието си, обществото се нуждае от учители в крак с времето. Финансовата преса може да направи покорни учителите, но няма да издигне образованието на децата на необходимото ниво. Да се играят игри според мен си остава най-важната част от живота на човека до седмата година. Ако игровата дейност продължи и след това, значи има нещо объркано във възпитанието. За съжаление световните медии, а сега вече и нашите внушават на хората от най-ранна възраст, че трябва да живеят единствено и само от игри. Тъжна картинка!

22.10.2008 mera4e

Profile
Краси не беше ли един от по-отдавнашните форумци? Или лидер? Още по-добре, значи ТЕ са тук. Четат и се забавляват, едва ли някой държи химикалка и си прави някакви отметки или бележки. Така че хайде да си спретнем едно вътресайтско купонче - правим брейнсторминг на тема "Нововъведения в образованието". Всеки учител познава този метод - казваш или написваш първата си асоциация. Рискувам и започвам първа: Промяна на формулата "Парите следват ученика" на следния вариант: "Парите следват ученика в рамките на учебната година. Ако той е записан в дадена паралелка на 15 септември, средствата за него не могат да се пренасочат другаде при напускането му заради отсъствия, слаб успех, лоша дисциплина. Изключенията са по семейни и здравословни причини." Кое училище би приело ученик, ако няма да получи пари за издръжката му? Кой ученик би се чувствал безнаказан, ако знае, че спокойно могат да го изключат дори и за една псувня в час и няма да бъде приет никъде? Става въпрос за деца над 16-годишна възраст, при които образованието според конституцията не е задължително.

22.10.2008 zdravkop

Profile

Един път Краси Божинов написа, че тук влизат и хора от МОН, и политици, а аз му вярвам. Така че те са тук, но какво от това?