Монтесори най-после ще намери място и в Българското образование

Публикувана на: 14.10.2008, от piriankov
Кoментари:5

Да знам, че Монтесори като метод е познат и прилаган като терапия от доста отдавна в България. Тук именно си задавам въпроса Защо този метод, така популярен и прилаган в целия свят все още е извън закона, недооценен, непознат и непризнат? Ще кажете - няма кадри, няма материали, не е това, мисля си. Не сме готови за това мислене. Това е метод, който се противопоставя на много от основните принципи на традиционното образование и докато спорим и решаваме, какво да направим за да направим системата по-добра, в повече от 20 000 училища по цял свят методът на Монтесори, доказал качествата си вече повече от 100 години го прави - дава възможност за по-добро начало в трудната мисия да опознаем света и намерим мястото си в него.

Но тук е моментът да спра с теориите и ви поканя да видите на практика методът прилаган в един малък детски център в Младост 1 в София - Камелини Монтесори. Започнал преди 6 години в един квартал на Йоханесбург, ЮАР, центърът отвори врати през септември тази година в София. Жени е квалифициран преподавател по метода на Монтесори и с 6 години опит като преподавател и директор на центъра в чужбина.

За повече информация - www.kamelini-montessori.eu

Коментари 5

30.11.2008 piriankov

Profile

Ще Ви отговоря директно и накратко за цял ден - 400 лв на месец, за половин - 350 лв на месец. Цената не включва обяд. Обядът се доставя - гогвени супа и основно всеки ден, и струва 4 лв на ден. Повече информация ще намерите на http://www.kamelini-montessori.eu/pdocs/doc_10.pdf

30.11.2008 dsg

Profile

 Чудесно е , че има Монтесори център вече.А бихте ли споделили какви са цените,на час, на ден , на месец?

29.10.2008 piriankov

Profile

 Здравейте,

Радваме се, че проявявате желание да посетите центъра ни. На web страницата ни е телефона на Жени - съпругата ми, а също така и на центъра. Има и карта за местонахождението му. Едно обаждане ще е напълно достатъчно да се уговорите за времето. Това се прави с цел първо да присъствате по време, когато децата се занимават, второ да се избегне уговорено посещение от родители и деца, на които Жени трябва да отдели достатъчно време. При проявен интерес може да ни посетите отново. Хубаво е че имате информация за метода. Както казва самата доктор Монтесори - учителят наблюдавайки детето се учи как да го обучава. Жени ще е на разположение да отговори на въпроси и ви покаже метода в действие.

Още веднъж детайлите ни: Жени 0887324494, Наско 0886171394, web: www.kamelini-montessori.eu

29.10.2008 biser4e

Profile

Как стои въпроса с желаещите да се запознаят на място с начина на работа?Много съм слушала за методите на Монтесори,но на практика не съм наблюдавала нищо.За мен би било много интересно да се запозная отблизо как работят колегите.Би ли било проблем да посетя центъра и да видя "на живо" как всъщност се работи?