моля, помогнете!!!!!

Публикувана на: 25.09.2008, от bookworm
Кoментари:5

 Ученик съм и ми предстои защита на проект по темата "Българска образователна система". Ще съм ви много благодарен, ако ме насочите към тенденциите, в които се развива образованието след Прехода; в какво се изразяват основните промени в системата: какво би трябвало да се "доизпипа" в образователната политика на страната ни. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!

Коментари 5

23.10.2014 lilia243

Profile

Здравейте, може ли някой да ми каже какви изпити се държат за влизане във Факултета по начална и предучилищна педагогика?

 

27.09.2008 Uchenolubiv

Profile

http://www.souee-ruse-bg.net/danni/e_Obrazovanie_2007_09_%2023.pdf

"МИТ 1. БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ...

Няма такова нещо като българско образование.

Има училища, има университети, има индивидуално обучение (частните уроци), има различни форми на следдипломно професионално обучение и много други неща, които са много различни. Някои като началните и средни училища зависят в много голяма степен от държавата. Други като университетите - в доста по-малка. Трети като частните обучителни организации почти не зависят от държавата. Проблемите на отделните фрагменти на така нареченото българско образование са много различни."...

 

 

25.09.2008 daniela.dimitrova

Profile

До колкото съм запозната с европейските образователни системи, там когато държавата инвестира средства в професионалното обучение на учениците не им разрешава да променят професията си когато поискат да учат в държавно висще училище!

И не вярвам да има друга държава, в която учителите да не са запознати към 25,09,2008г по къкъв учебен план и какво ще преподават (работят) през следващата2009/2010г на всички ученици, които тогава ще бъдат в 8 клас по новите учебни програми! На никой даже не му идва на ум, че учителите искат ако им се наложи да си повишат квалификацията ,а всички над нас се занимават само със статистика !

25.09.2008 Eli_83

Profile

   Здравейте, трудно ще получите еднопосочни отговори....мненията варират в изключително голям диапазон...за пример само ще спомена въвеждането на матурите, въпреки че аз го подкрепям това решение или поне до някъде! Темата е много обширна...