Въпроси

Публикувана на: 14.09.2008, от Mr.undaztood
Кoментари:3

Здравейте на всички!
Адски се моля ако някой има възможност да ми помогне.

В 10-ти клас съм.В Математическата във Варна.Бъдещето съм си го пресметнал и просто наитина знам какво искам.
Искам да помоля ако някой знае къде мога да намеря учител по Биология и Химия,не за училищно ниво,а в смисъл,как да го кажа,по професионално,та дори университетско и "здраво" преподаване,тъй като смятам да си следвам мечтата - да кандидатствам в Медицинският Университет.Просто желая да се "развивам" с по-сигурни крачки и по-дълбоко.

Благодаря много!

Коментари 3

03.11.2008 nana_y

Profile

  Скъпо момиче, наистита съветите от Медицинския във Варна ще ти бъдат най- полезни!  Моя съвет е да не смесваш ученето си едновременно и по биология и по химия! Имаш достатъчно време, но не го пилей! В Медицинския по-полезни могат да ти бъдат тези преподаватели, които водят упражненията на студентите, те са по-отзивчиви! Лесно ще научиш кои са, за да си осигуриш сигурност и задълбоченост!

05.10.2008 anna pashova

Profile

Щом си от Варна може да отидеш в самия Медицински университет и да се запишеш на техните курсове.Ще ти помогнат, защото все пак техни са критериите за проверката на писменните работи. Другото, което трябва сега да правиш е да научиш учебниците по биология и химия от 9 и 10 клас. За да знаеш по кои учебници да се подготвиш вземи справочника на Мед. университет и виж те какво изискват. Ако упорито работиш по тази схема - учебници, четене и след това кратък курс в МУ ти гарантирам успех.

04.10.2008 Caprice65

Profile

 Мога да ти помогна. Моята дъщеря е 5 курс стоматология в София. Първата година ходи на уроци по химия при прословутия Деско Николов, зам.директорът на Хуманитарна гимназия. Просто бягайте от него. Взима парите и проваля учениците. Набляга на теорията, а задачите, които формират 3/4 от оценката ги оставя за последния месец, а той за нищо не стига. Освен това не ги разбира и не може да ги решава.

От две - три години  МУ - Варна работи съвместно с МУ-София. Така, че с една дума - Теория /1/3 от оценката/ - Деско Николов - той дава от къде да се набавят абсолютно всички неща за пълната разработка на въпроса. А един въпрос излиза около 10 страници, че може и повече. Нина Димова - мисля, че е от III ПМГ обяснява с разбиране, а не просто със зубкане. Страхотна е, тя помогна страшно много на дъщеря ми. 

Сборникът със задачи и решенията се купуват от МУ- София и сядаш здраво и ги решаваш до побъркване - поне 4 пъти. /Но да не те подведа, може да се позаинтересуваш тук дали е такава практиката/

Биология - Венета Воева - III ПМГ. За съжаление не мога да помогна за сега с тел.номера, защото са сменени. Имайки тази информация можеш да се позаинтересуваш от познати в трета гимназия.

Ковачева от МУ също е добра по биология. Чух за Кавалова, експертката по химия към РИО-то, но за нея не съм убедена, че е точна. Влизали по втория начин нейни кандидат-студенти.

За повече информация можеш да ме потърсиш на скайпа със същия ник.

Желая ти успех!