Teacher.bg се превърна в арена на гладиаторски двубои

Публикувана на: 04.09.2008, от radivdani
Кoментари:101

   Господа администратори, модератори и други  ...атори, не е ли време вече екипът на сайта да вземе едни по-сериозни мерки относно подобряването на климата във форума. Целия форум се превърна в грозна махленска свада , която се прехвърля от тема в тема, и от блог в блог. Всички сме чели правилата за участие, но като че ли никой не обръща внимание на случващото се тук. Влизането в сайта вече е неприятно и лично аз се замислям защо все още влизам тук.

  Моля вземете мерки!

 

Коментари 101

16.09.2008 Eli_83

Profile

 

user: ivo

Написах последните си два поста поради това, че дължах на нашата госпожица някои обяснения

 Не очаквах такъв драматизъм в "обясненията", сигурно съм Ви излъгала и Ви откраднах парите, източих Ви банковата сметка чрез измама...или Ви излъгах, за да Ви натоварвам психически чрез ЛП и да Ви натъжавам, развалях Ви настроението....изклюкарих всичко, което сме си писали....не разбрах какво лошо видяхте от мен или очаквате да видите?? ...Wink Но съм прокажена....бягайте от ме!Smile

 Запомнили сте последните два месеца.., а предишните десет месеца? Е, те не са важни?Smile

 И се грижете добре за моята първа любов /става въпрос от форумите де/!Smile

 П.С. И един съвет: не давайте оценки за неща, които не са Ви ясни! Ако някой говори за биология и засегне темата за биосинтеза на пуринови нуклеотиди и напише, че предшествениците им са: атоми от глицина, глутамина, СНО-групи от серин/глицин, въглероден диоксид и аспартат! И започне да описва по-нататък процеса..не казвайте, че нищо не е вярно без да сте наясно с материята! Това не е БЕЛ...със сигурност! Още когато стартира първият курс по английски в сайта ви намекнах, че този език трябва да бъде учен непрекъснато...една седмица да не му обръщате внимание и излизате от форма! Аз зная пък ТВЪРДО, че всички научни публикации, статии, международни научни симпозиуми се провеждат точно на английски! Човек, който не владее този език със сигурност не е и не може да бъде в крак с  най-новите постижения в областта на науката! На български се превеждат вече остарели материали, които не са и толкова актуални вече, може да поддържате само някакво базово ниво, нищо повече! Да не владеете този език е същото да сте...без топла вода в домовете си!

 И като сте я подкарали така философски може би ще обясните и защо подкрепата към гилдията бе толкова слаба! Ао си спомняте на Втория национален митинг освен нас учениците и ледничеите, които си стачкуваха за техни си неща...нямаше никой друг! А при една следваща стачка /ако изобщо съумеете да се организирате или по-скоро ако ви организират/ обществената подкрепа ще бъде още по-нищожна!!

16.09.2008 ivo

Profile

user: mera4e

Само не мога да си обясня защо останахте един от малкото, които все още четат и отговарят на небезизвестната Ели? Около нея имаше някакви страсти, но мисля, че всичко се нормализира и утихна, откак повечето форумци просто престанаха да й обръщат внимание. Мисля, че това е ЕДИНСТВЕНИЯТ

 

Напълно съм съгласен с оценките Ви, колега!

Написах последните си два поста поради това, че дължах на нашата госпожица някои обяснения. Приключих с въпросната дейност и мисля, че всичко вече е ясно.

Извинявам се на Вас и останалите във форума за досадната назидателност!

Лек денSmile

15.09.2008 pepinia

Profile

user: mera4e

Мисля, че това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се елиминира нежелан събеседник!

Независимо, че има мъдрост в този начин на поведение, не смятам,че е единствен /независимо,че бе предпочетен и от мен/.Все пак игнорирането не винаги  означава  справяне с проблема. Въпрос на гледна точка и личен избор.Често и въпрос на компромис...със себе си.Понякога мълчанието е знак на съгласие и може би това е онова нещо в повече, което накара малцина от нас да го извикат гласно. Кой знае...Huh?

 

15.09.2008 lucy

Profile

   mera4e, поздравявам Ви за написаното!

15.09.2008 mera4e

Profile
Иво, ч ета с интерес Вашите мнения по различни теми във форума и ги одобрявам в повечето случаи. Само не мога да си обясня защо останахте един от малкото, които все още четат и отговарят на небезизвестната Ели? Около нея имаше някакви страсти, но мисля, че всичко се нормализира и утихна, откак повечето форумци просто престанаха да й обръщат внимание. Мисля, че това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се елиминира нежелан събеседник!

13.09.2008 Eli_83

Profile

 Много благодаря за този пост....пълен с истини!

 Зная, че е призвание да си учител, както казвате духовна необходимост..! Чудя се как ви стигат силите да продължавате, а само с духовно удовлетворение живее ли се? Аз съм запозната с естеството на професията и мога да кажа, че изобщо не е лесно да си учител! Педагогическа и научна работа събрани в едно..хайде то педагогическата трябва да ти идва от вътре, но научната? За да е в крак с новите тенденции един учител са необходими средства! Освен това трябва да е спокоен за бъдещето си, за да може да се отдаде на професионалното си развитие в необходимата степен! Аз така си го представям, а е възможно и да греша!?

 А резултатите на учениците все още изобщо не са лоши, което е цяло чудо....! Не зная как успявате да поддържате все още едно от най-високите нива на образование в Европа, за което ви поздравявам!Wilted Flower

13.09.2008 anna pashova

Profile
              Да си учител днес не е "престижно"  в този материален смисъл, който влагат днес хората в значението на думата.              Да си учител днес не е професия като всички други.И определения от типа на "престижна професия" не важат.              Да си учител днес е призвание, вътрешно убеждение, духовна необходимост.

              В съвременният свят хората почти винаги разглеждат нещата едностранчиво, едно аспектно и твърде практично и елементарно, т.е. днешният човек се интересува винаги и в повечето случаи само от това дали онова, с което се занимаваш може да се окачестви като престижно, или не. За голямо съжаление в съвременните условия на девалвация на универсалните човешки ценности, това сякаш е единствената алтернатива пред практичния човек.Престижността! Добрата материална страна на всичко онова, с което се занимаваш , като се пропуска най-съществения момент - духовният аспект на нещата, чисто човешкото отношение и разбиране, както и вътрешната пресечна точка между желания, мечти и престижност често се игнорира и пренебрегва. Глобализацията изигра съществена роля в този процес. Хората все повече се отдалечават един от друг в чисто човешкия смисъл на думата.Все повече и все по-дълбоко като двигател в този процес на отчуждаване играе и липсата на авторитети като семейство и училище.

              Силата на учителствуването се състои в творческия характер на дейността, която вършим, непрекъснатото обновяване на информацията за света и новостите в икономиките на страните, в уникално динамичния и провокиращ младите хора съвременен свят, във възможността за промяна в личностен и професионален план. Не е възможно да не се радваш и да не се чувстваш горд от това, че всеки ден младите хора, които стоят пред теб, вперили поглед в човека пред тях, израстват в интелектуално, общо културно и професионално развитие. И да осъзнаеш, че и ти имаш нещо общо с промяната, която настъпва у бъдещите икономисти, мениджъри, банкови служители. Това в същност е най-голямото удовлетворение за един учител - да знае, че един ден тези, които стоят пред него и от които ще зависи бъдещето стават човеци, а после всичко останало. Учителят и училището са онези духовни опори, които днес колкото и "непрестижно" да е, са призвани да бъдат авторитетите за младите хора.

              Много са проблемите, които днес стоят пред българското училище като институция и учителят, като неделима част от тази институция. Не бива да се забравя нито за момент, че училището е преди всичко дух, себеотдаване, отговорност и доброта. Качествата, от които днес цялото ни общество има нужда повече от всичко. И когато утре застанеш отново пред твоите ученици с гордост да им кажеш, че се гордееш с тях, защото са станали човеци.

 

13.09.2008 Eli_83

Profile

user: ivo

. Едно, обаче, знам твърдо - вероятността човек, който владее родния си език на  ниско ниво, да е добър в чуждите езици или точните науки е сходима с нулата.

Не съм го чувала това правило!Smile  Освен ако не е някаква максима на филолозите по български език!

Хайде сега, не съм ви изложи толкова много.., а в края на учебната година през ръцете ми се наложи да минат едни тестове, които ги решаваха менно учители от едно столично училище, всъщност те бяха предназначени за учениците, но не им ги бяха раздали овреме, та се наложи учителите да ги решават вместо тях и то....пред нас! Тестовете се отнасяха точно за проблемите на СПИН, а въпросите бяха доста елементарни! Няма да коментирам какви фантасмагории сме чели после! А и има тук една ваша колежка, която поне непрекъснато пише "Очувдам" и също така твърди, че мястото ми не е тук, но....тя не ви излага! Добре си знаем нивото и проблемте, хайде да не си изкарваме взаимно кирливите ризи....грозно е!

  Ако реша мога да публикувам/написах го вярно:)/ цял списък с правописни грешки на учители, но не бих го сторила! Както казах грозно е, имайте го и това нещо "Впредвид"/както го прочетох някъде тук/!

 

13.09.2008 ivo

Profile

user: Eli_83

А имате някакви забележки касаещи владеенето на английски и френски език ли, или постовете свързани с биологията не са верни, или тези свързани с физика най-вероятно, или тези написани по проблемите за СПИН? Къде има грешки, за да ги поправя? Или тези знания се придобиват във всяко квартално "даскало"? Чак толкова напред....май не сме в сферата на средното образование!

  П.Сл И това нещо можехте да го пратите като лично писмо, както помолих.....абсолютно междуличностен разговор е това! А и освен това аз си пишех по научни теми, Вие вчера повдигнахте отново въпроса, отговарям Ви единствено от уважение ТУК, но и с Вас спирам, преди месец написах, че приемам забележки на личната си поща, демонстрация на показност ли е това? След като така желаете да разговаряте с мен, защо игнорирате личната поща, точно за това е създадена! А и с Вас от 10 месеца близо си пишем лични писма, не забелязах нещо да не Ви харесва в стила ми на писане тук..защо чак сега го казвате и то публично?

Госпожице - личните писма се пишат само на хора, на които имаш доверие.

Уви - Вашият кредит при мен е на нула. Съжалявам.

Така че - само публично общуване.

Що се отнася до езиците и точните науки - нямам амбицията да раздавам акъл и оценки за области, в които не съм специалист. Едно, обаче, знам твърдо - вероятността човек, който владее родния си език на  ниско ниво, да е добър в чуждите езици или точните науки е сходима с нулата.

Надявам се ситуацията при Вас да е различна от правилото.

13.09.2008 Eli_83

Profile

user: ivo

Кого искате да "поздравявате" - хората, които месеци водехте за носовете? За какво искате да ги поздравите - за това, че ги направихте за смях с поведението си?  За това, че  част от тях  по никакъв начин не се възползваха от възможността да Ви "размажат", проявявайки великодушно разбиране на проблемите Ви, а сега се наслаждават на поредния етап от вихрещия се Ваш егоизъм?

  Добре, добре...егоизъм ми звучи страхотно, а и нали написахте книга "Край на солидарността"! А и ако съм искала да се "подигравам" нямаше да бъда плътно с вас, когато имахте нужда!

  А имате някакви забележки касаещи владеенето на английски и френски език ли, или постовете свързани с биологията не са верни, или тези свързани с физика най-вероятно, или тези написани по проблемите за СПИН? Къде има грешки, за да ги поправя? Или тези знания се придобиват във всяко квартално "даскало"? Чак толкова напред....май не сме в сферата на средното образование!

  П.Сл И това нещо можехте да го пратите като лично писмо, както помолих.....абсолютно междуличностен разговор е това! А и освен това аз си пишех по научни теми, Вие вчера повдигнахте отново въпроса, отговарям Ви единствено от уважение ТУК, но и с Вас спирам, преди месец написах, че приемам забележки на личната си поща, демонстрация на показност ли е това? След като така желаете да разговаряте с мен, защо игнорирате личната поща, точно за това е създадена! А и с Вас от 10 месеца близо си пишем лични писма, не забелязах нещо да не Ви харесва в стила ми на писане тук..защо чак сега го казвате и то публично?