Дисциплина на някои учители.

Публикувана на: 02.09.2008, от petet
Кoментари:38

Какво да кажа.Има много такива други изроди,меко казано,които просто се гаврят с учителите.А специално този,който и се гаври(както и с другите учители),с тази учителка са дружки.

От първи до четвърти имаше един,който постоянно ме закачаше,молих се на учителите да направят нещо,те ми казват да се оправям.Докато ме гонеше да ме набие(мога якото да го набия,но просто не ми дава сърце) пред учителите,молих ги да направят нещо.Така дълго време,след което взех аз да се оправям сам.Бой,бой,бой!Почна да бяга от мен.Естествено,Аз пак съм виновен,за дто съм го набил и моля ти се,не съм им казал?!?!?!Ходих на педагогическият съветник,голяма работа,то и тя беше една мръднала,с извинение.

В крайна сметка останах с менние,дано да греша и не искам да обидя никой учител,че ако сам не се оправяш,ще се озовеш в болница,а помощ от учител никога не очаквай.

И останах с друго мнение,тези,които търпят тормоза,винаги изяждат всичката помия от учитлите,обвинения и прочие.За това явно в Българсктие училища трябва да си зъл,за да бъдеш привилегирован.

А да не говоря и за надменното отношение,на някои учители над учениците,обиждат ги (винаги пресни примери от класната),"мухльо","глупави маймуни" и прочие.Ще те оставят на поправителен,въпреки че знанията ти са за 5,но нарочно ти пишат 2-ки,пък въри се разправяй...Ще започнат да ти пишат РЕАЛНИТЕ оценки след като кажеш,че ще ходиш на техните частни уроци (по 1500 на година).Личен пример-АЗ.Казах така,защото искаше да ме оставя на поправителен,и от двойки си дигнах успеха на 5-ци.Естесвено не отидох на нейните уроци.Да не говорим родителите ми какви убиди са понасяли от нея.Да не говорим как иска да те изгони от училището,като ти насвятка НЕРЕАЛНИ отсъствия.Да не говорим как "изгубват извинителните бележки".Да не говорим как когато отсъстваш ходят и те псуват пред класа.Да не говорим,че съм бил с 40* температура,само-само,да не охдя на училище.Да не говорим как ни изнудват да ходим на екскурзии,само-само тя да си натътри задника безплатно на екскурзията.Да не говорим как си чете вестника повреме на часовете.Да не говорим как си тръгва от училище,защото някой я ядосал и ние я чакаме да дойде.Да не говорим как "няма да ви обяснявам.Омръзнали сте ми.Оправяйте се сами,аз само ще ви пиша двойките",сяда и си чете "Уикенд".Да не говорим...да не говорим...
Всичко това само при 1 ''учител''!

Всичко това в едно от най-елитните училища в България - Математическа - няма да казвам град!

Така че,драги учители,не само ние сме виновни.И дано не съм засегнал някой!Просто такива,които работят сред Вас,Вие трябва да ги гоните.Заради такива учители по-горе,вие останалите,свестните страдате,и за това България е против увеличаването на заплатите.Просто ВИЕ самите трябва да се справяте с този "канцерогенен материал" в учителската стая!Защото познавам (пример учителя ми по Биология) училите,които могат да носят титлата 'учен' и за тях и 1000 лева са малко,заради труда,който полагат!

Ученик съм-16.

Коментари 38

04.09.2008 ivo

Profile

user: Anikolova

Опитът също ни е научил и продължава да ни учи, нали?

 

Е, тук мислим  в една посока. Приятно е да го установя, надявам се, че и теб не те дразниWink

За да не останеш с погрешно впечатление от пиперливите ми забележки по адрес на немците, нека ти кажа, че страшно ги уважавам, само дето съм франкофон, а нали знаеш: това си е малка патология, при която историческите комплекси се компенсират иронически......

Smile

04.09.2008 Anikolova

Profile

Аз двете системи не искам да ги коментирам, нормално е всяка държава да има свой код на общуване, свои правила, свои традиции. Струва ми се обаче, че в английския език по принцип разликата между "ти" и "Вие" е доста размита и затова може би не се държи толкова на тези неща. Всъщност само от тона, от обръщението /на малко име или с фамилия+ г-жо или г-не/ и при съобразяване с комуникативната ситуация като цяло можеш да съдиш за кое от двете става въпрос. Донякъде е въпрос на тълкувание, а не нещо формално и еднозначно. Вярвам, че това има нещо общо. А иначе немците са хора на реда, на тях това качество им е като цяло от полза, нормално е да го прилагат във всички сфери на живота.

Имах една колежка, която и до днес ми е близка приятелка... Та тя в началото, когато започнала да преподава, се е обръщала към учениците на Вие, но скоро сама е изоставила това, защото е разбрала, че те не го възприемат и го намират за крайно странно. Всъщност аз лично не смятам, че говорейки на ученик на "ти" демонстрирам като учител пренебрежение, арогантност или отношение като към крепостен. Просто за мен самата, а и за отсрещната страна това за добро или за лошо е нормалното положение на нещата. От друга страна това помага поне донякъде да се запази крехкия баланс на отношенията учител-ученик в днешни дни, когато младежите така или иначе имат твърде много права и честичко забравят своите задължания. Не  е лошо да се знае кой е "шефът".Big Smile Казвам това отново със заблежката, че всеки преценява в крайна сметка  сам за себе си кое е полезно и успешно в неговите учебни часове. Опитът също ни е научил и продължава да ни учи, нали?

Извинявам се на всички, които може да сметнат, че тази тема не е на място, но при всички случаи поне е свързана с образованието и с "поведението" на учителите.

04.09.2008 ivo

Profile

user: Anikolova

В тая връзка: В Германия това е регламентирано - след като навършат 15 години, възрастните /не само учителите/ са длъжни да попитат младежа или девойката дали могат да им говорят на "ти". По мои лични наблюдения обаче стилът на обръщение си остава неформален, защото и подрастващите така се чувстват по-комфортно. Била съм на посещения в немски училища и не съм чула към ученик да се обръщат на "Вие", макар че със сигурност има такива случаи. До тази възраст е прието към децата да се обръщат на ти.

Абсолютно права си - в Германия тази практика е регламентирана! И е едно от нещата, заради което германците отнасят доста смях от англо-саксонците.

Защото въпросната практика е патерналистична и има корените си още в средновековието, когато князете са се отнасяли към крепостните си именно така - с пренебрежителното "ти", докато всеки опит за реципрочно поведение е бил наказван с публичен бой на голо. Едно от постиженията на Реформацията в Англия и Франция е началото на преодоляването на тази практика на неравнопоставеност / това не става за две-три години, нали се сещаш;-)/, ама немците, като по-консервативни хора изостават и в това....

Комичното е, че този средновековен рудимент се е запазил именно в системата на образованието.

Бил е налице и в немската армия, но след краха на хитлеровия Вермахт е премахнат и там.....Горкото немско образование - по-големи коне с капаци от хората в него не съм виждал / това мнение е частно и нямам никакви претенции за вярност, камо ли - общовалидност/Wink

Както и да е - както вече разбираш, аз съм за англо-саксонската система, въпреки че българската традиция изхожда от немската. Разбира се, ако администрацията регламентира нещата по друг начин, съм готов да се съобразя с товаWink

 

04.09.2008 Anikolova

Profile

user: ivo

Накратко - с онези ученици, на които не преподавам или просто с деца на улицата - задължително на "Вие".

С учениците, на които преподавам - различно: онези, които са от моята порода и успяват да ми говорят на "ти" - титосвам също, по-спънатите - по другия начин.Разбира се - в официални ситуации моментално минаваме на правилната вълна!

Онова, което се старая да не допускам е аз да говоря на "ти", а да ми отвръщат с "Вие".

Интересно ми е наистина, че говориш с учениците си на "Вие"... Аз, честно казано, не мога да го направя, толкова голяма дистанция ми идва в повече и не ми е в стила като преподавател. От друга страна не допускам някой ученик, на когото преподавам,  да ми говори на "ти"; едва след като завършат им подсказвам, че вече дори е по-добре да го правят. Не мисля, че сме в едно и също положение, така че за нас /учители и ученици/ важат различни правила, по мое мнение.

В тая връзка: В Германия това е регламентирано - след като навършат 15 години, възрастните /не само учителите/ са длъжни да попитат младежа или девойката дали могат да им говорят на "ти". По мои лични наблюдения обаче стилът на обръщение си остава неформален, защото и подрастващите така се чувстват по-комфортно. Била съм на посещения в немски училища и не съм чула към ученик да се обръщат на "Вие", макар че със сигурност има такива случаи. До тази възраст е прието към децата да се обръщат на ти. Това е само като информация, иначе всеки учител преценява какъв стил на поведение /стига да е в рамките на възпитаното общуване/ да налага в часовете си. Хубаво щеше да е ако преценката ни винаги беше адекватна, но като всички хора някои от нас също понякога грешат, включително и в това отношение.Embarrassed

04.09.2008 zdravkop

Profile

user: Anikolova

Към Здравко: Ти поне си учител или поне твърдиш, че си такъв... Zip it! Какво друго да ти кажа?

Знам ли дали съм учител или не? И аз имам раздвоение на личността и един път съм учител, друг път- не. Доста хора ме познават на живо във форума, питай ги дали съм учител. Може и служебна бележка да си извадя, за да разбереш дали съм или не съм. Питаш ме какво друго да ми кажеш- много неща можеш да ми кажеш, независимо какви.

04.09.2008 Anikolova

Profile

user: koleva

По- добре вникни в думите на Zdravkop, защото случаят с теб вече е учебникарски, дори и за неспециалисти.Рязка смяна на настроения, от роля в роля, идентифициране с героини от сериали и какво ли още не.

Това ли ти беше подкрепата за твоите учители? Кому беше нужно всичко това...

Ако не беше тъжно, щеше да бъде смешно.

Тя е млада и незряла, а Вие какво оправдание имате за поведението си и за подобни тежки думи, отправени към непознат човек? Дали се гордеете с факта, че така смело заклеймявате някого като едва ли не луд? Личи си, че изобщо не познавате младите хора и нямате контакт с тях? Радвам се, че вече не работите като учител, защото подобни думи, отправени към ученик са крайно неприемливи, та каквото и да ви е казал той. ТЕ СА ДЕЦА, А НИЕ ВЪЗРАСТНИ, ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИМ КАТО ТАКИВА. Ако наистина не сте наясно какви са признаците на пубертета, дали смяната на настроения и честите избухвания са нормално нещо в този период, пуснете си в някоя търсачка и попрочетете нещичко, в случай че не се мислите за всезнаеща, разбира се!

И накрая: НЕ ГОВОРЕТЕ ОТ ИМЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ, ЧЕ НИ ЗАЩИТАВАТЕ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ. За коя точно се мислите?

Към Ели: Престани да се извиняваш на човек, който няма никакво намерение да приеме извиненията ти или поне да се опита да те разбере. Унизително е. Просто игнорирай нещата, адресирани до теб, отправени с недобронамерен тон. Това е най-добрата политика. Не само тук, а и в живота. А душмани наистина винаги ще има... Може да погледнеш и подписа ми... Няма как всички да те обичат. Факт.

Към Здравко: Ти поне си учител или поне твърдиш, че си такъв... Zip it! Какво друго да ти кажа?

04.09.2008 Eli_83

Profile

  Тогава защо лъжеше нагло, че няма съюз срещу мен???

  Всичко това ми е известно, мили! Не е изненада и го очаквах, просто ти намеквах, че мъж играе в женски интриги...това не е хубаво...намеквах ти, че го зная, но ти....излагайте се, излагайте се..Дори мога да ти кажа, кога точно взехте да го градите този съюз...сами не можехте да се справите с мен с нормални доводи и в съюз също!!! Някои  обиждат...,но май са доста чувствителни!!! Повече обичат интригите и от самите жени...ъъ...

  Както казах обичам да упражнявам интелекта си над някои от вас!

  Регистрирах се тук заради стачката...постовете трябваше да звучат авторитетно, нищо повече...в един момент бе рано да се разкрия в следващия бе твърде късно....но ми се наложи, все пак!

   Обвинявахте мен, че не мога сама..., а вие....въртите интриги здравата...жалка картинка..

   Да, мултифункционална съм и за актириса ставам...не съм случайна изобщо....владея техниките на конспирация....имам висооко IQ наистина твърде високо...можех да бъда все още полезна тук, май.....казах ви, че съм уникална със способностите си, но....подценявате, обиждате, изпускате си нерните май...

    Имах идеи за сайта, а вие имате идея как да го съсипете-главната разлика между нас!

    Но и това, което се случва май е полезно...дава житейски уроци....въпреки че влизането в сайта вече е грозна картинка....вече пишете и качвайте каквото знаете...да видим кой е лабилен...аз слагам точка, а вие?

    Аз постъпих достойно и се извиних на всичси и то неведнъж! Специални  извинения към всички гости-пишещи и непишещи тук! Това, което науча за университетите ще го кача, но не е сега моментът....ще споделя опита си с гостите на сайта, ще разкажа и за изпита, ще кача тоeфеловите думи и т.н. Обещаното си е обещано....не съм злопаметна,, нито съм егоист, че да си кътам инфото за себе си само!

    Още веснъж- ИЗВИНЯВАЙТЕ за дискомфорта, който сте изпитали тук!

    И да ми благодарят, че успявам да държа брат ми на страни, защото ако прочете какви неща ми се пишат като лична поща....и тук...тежко им!

  

04.09.2008 zdravkop

Profile

Хм, вижте какво ми прати един фен на Ели: Цитат на Ели 83 от http://razmisli.wordpress.com/2008/04/01/uchebnik/: "Искам най-напред да ти се представя и да знаеш, че и аз съм историк!"

Май се оказваме с много самоличности. 

 

04.09.2008 zdravkop

Profile

user: koleva

Шантава работа !

Психотрилър, филм на ужасите, сълзливи сапунени сериали, екшъни- от всичко по малко.

04.09.2008 Eli_83

Profile

  Споко, инедентифициране с героиния от сериал-само аватарът е неин, някъде да съм написала, че живеея на осторв и се включвам от там!?:)) А искаше моя снимка ли да изпляскам тук?? А някои като са си сложили мечета.....значи се мислят за мечки ли???? Много сте жалки в опитите си да ме нараните:)))))! якои казаха, че не съм ви на образованието и годините-това ДА, но специално за интелекта....и то за конкретно двама човека от сайта....малко са спорни нещата!

   Рязката промяна на настроенията ми...започна след като някои хора решиха да се правят на мъже на непълнолетни, а и получавам лични писма от хора, които държат на мен и ми дават определени съвети, разговарят с мен и т.н., което наистина води до промяна на настроенията ми тук! "От роля в роля"! Това не ми е съвсем ясно като...определение!

   Типичен учебникарски случай за наглост, жестокост и още много неща...от определени хора! Колкото и да се опитвате да ме изкарате откачена...вижте първо себе си по-добре...И то по-точно само за двама говоря, колкото и да не исках да го спомена...само за двама говоря..., но в случая съм длъжна да конкретизирам....така постът е много по-коректен! На кого постовете са по-неуравновесени?? Някои тук се гаврят с непълнолетни и пишат грубо на скоро родили майки...това ли е нормалното?? Значи това поведение е нормално????

   Нито ти, нито той щяхте да издържите и на една стотна от напрежението, което аз издържах-гарантирам ви, защото полагах грижи за форума и ми ставаше още по-тъжно като гледах как цяло лято се съсипва, само и само защото някои искат да го използват като отдушник на емоциите си!!!

   Иначе ме мислете за луда, по-лесно ще преглътнете някои нещица....,а и едни въпроси в един друг подфорум ще останат без отговор....много удобно,

 нали!:))))

   А шизофрения знаете ли изобщо какво е?? Или правите изводи от филмите на ужасите...няма болест като раздвоение на личността....хи...хи...шизофрениците изпадат в кризи, при които получават халюцинации-зрителни и звукови, липса на контрол над поведението и т.н., но това е май по-типично за някои други тук:)))Сега да не кажете, че се мисля за лекар....?:)))

   Смешно, но повече тъжно...!Като сте загрижени родители...мислех, че ще се поинтересувате от нещо друго, разбрахте, че уча в езикова гимназия...мислех си, че ще попитате нещо за TOEFL-а след като говоря за този ИЗПИТ! Просто като родители-как да започне ученето на езика, на какво да се набляга при подготовката, можех да споделя опита си напълно...да ви дам линкове към доста университети в Западна Европа /като една част са частни, няма от къде да ги намерите/, имам огромен списък със синонимите /важно е да се знаят, а и мислех до вчера да ги попбликувам все още/, имам списъка тоефеловите думи, зная телефони и адреси на посреднически фирми....мога да ви насоча и да ви кажа къде университетите са най-евтини, цени на общижития...имахме цяла една огромна тема, вярвах, че някой родител ще се заинтересова, от чисто любопитство, не че гоня детето му в Западна Европа, но.....май това да се обиждаме е по-важно и по-интересно за вас! Те хората могат да преценят кои са откачените....аз не се старая да им внушавам или да им насаждам някакви мисли, както правят......някои други хора! А за твоето дете като каза, че припада от притеснение..да съм казала, че е лудо???? А аз съм си меняла често настроенията??

   Жалко е , че не развихме тази тема за TOEF-а, аз също съм в период на проучване, което е свързано с много ровене в нета, обикаляне по фирми, звънене по телефони, писане на емейли до най-различни университети в чужбина..., скоро ще ходя и на пробен изпит..всичко, до което се добирах като инфо мислех да го споделям тук, но....

  Интересно ми е тези, които са си качили цветенца на аватарите, наистина ми мислите, че си въобразяват, че са цветя??:)

  Понякога пиша, че съм зла вещица, но обичам да си упражнявам интелекта над някои хора....след като са ме предизвикали, де:)))