ДОБЪР ДЕН, С ДОБРАТА НОВИНА!

Публикувана на: 16.08.2008, от anilenas
Кoментари:28

   ДОБЪР ДЕН, С ДОБРАТА НОВИНА!Yes

   НЕПРЕКЪСНАТО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ДОБРИ НОВИНИ!  ДУШИТЕ НИ ГЛАДУВАТ И ЖАДУВАТ ЗА ТЯХ!Broken Heart

   Имаме ги! И не са чак толкова малко, но в трудното ежедневие ги губим, не ги забелязваме или се докосваме до тях за кратко и ги забравяме. Добрата новина е най-ефикасния лечител на болката, разочарованието и безверието.

   ДА ВДИГНЕМ ОЧИ И ДА СИ Я ПОДАРИМ С РАДОСТНА УСМИВКА!Big SmileBroken HeartBig Smile

   Днес я имаме в областа на спорта!

   ПЪРВИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПЕКИН! ЗАВОЮВА ГО ТАЗИ СУТРИН В ГРЕБАНЕТО РУМЯНА НЕЙКОВА! ЕДНА ДОСТОЙНА БЪЛГАРКА, КОЯТО УМЕЕ ДА СЕ БОРИ! ДА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!Big Smile

                                                        Wilted FlowerWilted FlowerWilted FlowerЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!!!GiftGiftGift

   ТОВА Е ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ВСИЧКИ НАС!

Коментари 28

07.01.2010 anna pashova

Profile

ДОБЪР ДЕН, С ДОБРАТА НОВИНА!

 

 

Днес е ИвановденWilted Flower

09.12.2009 anilenas

Profile

   БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ С МЕДАЛИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА ВЪВ ФИЛИПИНИТЕ!!!

   На проведеното във Филипините международно математическо състезание (Philippine International Mathematics Competition) за ученици младите български състезатели завоюваха високи отличия.

Четирима са учениците до 14-годишна възраст от Софийската математическа гимназия , спечелили отличия. Златен медал спечели Петър Пенков, сребърен -  Велина Иванова и Павлена Ненова и бронзов медал - Нгуен Чи. В категорията до 12-годишна възраст бронзов медал завоюва Станислав Савов от същото училище.
Ръководители на отборите от СМГ са Ирина Шаркова и Линка Минчева.

Бронзови медали бяха връчени на Магдалена Георгиева от ПМГ „Акад. Никола Обрешков” – Бургас,  с ръководител Юлия Хараламбиева и Венелин Мартинов от 107-мо СОУ – София, който е член на отбора на НПМГ с ръководители доц. Иван Тонов и Мими Хараламова.

В международното състезание по математика във Филипините участваха 100 ученически отбора от 24 страни.

 

         ЧЕСТИТА РАДОСТ!!!

                                                                                                                                 
 
 В ДЕЦАТА Е НАШАТА НАЙ-СВЕТЛА НАДЕЖДА! Broken HeartTravelIdea

 

17.11.2009 anilenas

Profile

                                            ОТНОВО РАДОСТ ЗА НАС!!!

 IdeaНа  ХIV Международна олимпиада по астрономия в Китай, България завоюва три медала – един златен и два бронзови!!!

   Носител на златния приз е  единадесетокласника  Момчил Молнар  от МГ “Баба Тонка” в Русе. Това е поредното злато за него, след международните олимпиади през 2007 г. и 2008 г.

   Бронзовите медалисти са: Мирослав Радомиров – ХI клас, ПМГ “Акад. Боян Петканчин”, Хасково и Делян Лафчиев – IХ клас, ГПЧЕ “Ромен Ролан”, Стара Загора.

 

                 ЧЕСТИТО на медалистите и на техните ръководители: Никола Каравасилев, студент в СУ “Св. Климент Охридски” и Алексей Стоев, директор на Национална обсерватория и пранетариум, Стара Загора.

 

11.10.2009 anilenas

Profile

 

   ОБЯВИХА ПЕТЪР СТОЙЧЕВ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ СЪСТЕЗАТЕЛ В ИСТОРИЯТА НА ПЛУВНИЯ МАРАТОН ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ!Idea

 
Снимка: DeltaNews

Големия български спортист - плувецът от Смолян Петър Стойчев бе обявен за най-добър състезател в историята на плувния маратон.
Това стана на тържествена церемония в Залата на славата в град Форт Лодърдейл – Флорида (САЩ). Там той получи специален диплом, статуетка и почетна лента с неговото име. При обявяването на резултатите стана ясно, че най-добрият български плувец получава това високо признание заради деветте си Световни купи, за рекордите в плувния маратон, както и за преплуването на Ла Манша с най-добро време през 2007 година. От община Смолян желаят на почетния гражданин на Смолян, на рекордьора в борбата за световната купа нови, още по-забележителни успехи в борбата с времето и водата.
 

 
 ЧЕСТИТО!!!Big SmileWilted FlowerTravel


27.07.2009 anilenas

Profile

  

                       IdeaПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА НАШИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО МАТЕМАТИКА НИКОЛАЙ НИКОЛОВ И УЧЕНИЦИТЕ - УЧАСТНИЦИ В НЕГО, ПО ПОВОД УСПЕШНОТО ИМ ПРЕДСТАВЯНЕ НА 50-ТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА В БРЕМЕН!Yes

    Учениците спечелиха 6 медала.

    Златният е за Любослав Панчев от 11 клас на Софийската математическа гимназия.Един от любимите му филми е "Предай нататък". Чудесен избор, нали! Той говори много за вътрешните му нагласи като човек. Има си и амбиция - да стане финансов министър. Никак не е зле. Като знаеш желанията си, съзнателно ще работиш за развиване на възможностите си. Как да не се зарадва човек на такъв младеж! GiftBroken HeartTravel

24.07.2009 anilenas

Profile

 

                            

  ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ, С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА УКРЕПВАЩА ТЯЛОТО И ДУХА ПОЧИВКА ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА И ИЗПЪЛНЕНИ С НАДЕЖДА ИДНИ ДНИ!Wilted FlowerGiftTravel

      ВАКАНЦИЯ!     

12.02.2009 mimi70

Profile

Благодаря ви момичета за добрата новина!

Това упорито и умно момиче е открило нещо много хубаво за хората с увреден слух. Поздравления за своята любознателност и стремеж за развитие!

А като се замислих, отново е открито нещо, което съществува в природата.

Ние чуваме благодарение на тъпанчевата мембрана на нашето ухо, която е много чувствителна на механични трептения, каквито са звуковите вълни. Тя е първичен приемник на звука и чрез нервни окончания се предава сигнал в мозъка и така получаваме възприятие за звук. А в нейната система тя заменя увредената може би мембрана с много подходящ за целта балон. А трептенията от балона чрез допир с ръка стигат до мозъка. Тук просто пътя на звука до мозука е друг.

Не напразно казват, че всички гениални неща са прости.

Браво за момичето!!! Страхотен принос за хората!

12.02.2009 anna pashova

Profile

Поздравления за МОМИЧЕТО, РОДИТЕЛИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ МУ!Wilted FlowerWilted FlowerWilted Flower

11.02.2009 Eli_83

Profile

  Това откритие наистина е страхотно!Smile

  Германците се мислят за най-добрите в областта на оториноларингологията....вярно, че правят и добри неща, които пък ние би следвало да усвоим от тях! Например след ларингоектомия правят изкуствен такъв като взимат част от кожата на ръката заедно с кръвоносен съд, после зашиват парчето и го правят като ларинкс! Важното е, че могат да дишат през носовете си, защото на пациентите в България им правят отвор на трахеята, през който дишат, тъй като нямат вече ларинкси след операцията! Резултатите са им много добри с този изкуствен орган, защото оперираните могат и да говорят в общи линии! Гласни връзки няма, но гласа основно се модерира в устната кухина от езика...

  Аз много се радвам на открития в областта на медицината...отново поздрави за нашето момиче!Wilted Flower

11.02.2009 Eli_83

Profile

 Аа...да, да, тук не става въпрос за слухово възприятие, а за възприятие на звуковите вълни от ръката!

   http://vbox7.com/play:95139c56

  Чудесно!Wilted Flower