Ако можеха да говорят ???

Публикувана на: 13.08.2008, от smark
Кoментари:8

 Smile Здравейте! Като плагиатствам Йовковото заглавие от анималистичния му сб."Ако можеха да говорят" , ви предоставям този видеоматериал    http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=23507889 не само за наслада, но и за коментари(А какво ли си казват птичките  в клипа?), особено свързани с екологичното образование...Computer (КАК ДА ВЪЗПИТАМЕ У ДЕЦАТА ТОЛЕРАНТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРИРОДАТА?)

Коментари 8

18.08.2008 smark

Profile

 ЗдравейтеSmile! Бих искала под тази тема " да поговорим " КАК ДА ВЪЗПИТАМЕ У ДЕЦАТА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРИРОДАТА(да я разбират, да я чувстват, да й помагат,като се грижат и респективно чрез нея да изграждат и отношение към хората, да я ползват РАЗУМНО и т.н.)

15.08.2008 anilenas

Profile

      СПОКОЙСТВИЕ...

15.08.2008 smark

Profile

Wilted Flower Благодаря, Ив за "полета"! Разкош, изящество, което ние никога няма да овладеем. И според мен не са утопии спасяването на животните(вярно е ,че тези от които най-много зависи, нито имат очи и уши, нито имат сърца),а е въпрос и на нашето спасяване.

15.08.2008 anilenas

Profile

   Чудесна препратка, Iv!Wilted Flower

   Красота! Това не е обикновен полет, а танц /както при китовете от препратката на Smark/! Танц във въздуха, който говори! Езикът на тялото е не по-малко вълнуващ! Разговор с птици без думи, наситен с емоции от неограничения свят на нашите фантазии!

   Изгледах и останалите клипчета там! Чудесен повод за размисъл...

   Лек ден, изпълнен с позитивни мисли!Travel

14.08.2008 iv_2007

Profile

user: smark

Дали някога ще разберем какво се случва в морските дълбини???

Животните отдавна се опитват да ни покажат какво става там (и не само там), но имаме ли сетива да го разберем? Според мен тези, които го разбират са далеч по-малко от тези, които не се интересуват от утопии.

Насладете се на полета на птиците. Да владееш въздуха със собствени "криле" е далеч по-непостижимо за хората от плуването.

http://www.youtube.com/watch?v=2HCnhT7qoLs&feature=related

14.08.2008 smark

Profile

 Не вярвам да сте видяли " танца "на тези китове и чули тяхната "песен", заедно с изследователя Жак Ив Кусто  Storm  http://www.youtube.com/watch?v=UpKlCRfvjjU&feature=related  Дали някога ще разберем какво се случва в морските дълбини???

14.08.2008 smark

Profile

Рядкост ли е,като бялата лястовица ?

Някъде ги увековечават в скулптури...

13.08.2008 margomalinova

Profile

 Достойни за уважение са тези птици имитатори на звуците , които чуват и възпроизвеждат .

Направо невероятно е как възпроизвеждат звука режещия трон в гората! 

И защо ли ЧОВЕКЪТ се мисли за най голямото творение на природата?!