Празници

Публикувана на: 04.07.2008, от smark
Кoментари:48

   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕТО НЕДЯЛКА,НЕДЕЛЯ,НЕДЯЛКО И ЩЕ ПРАЗНУВАТ НА 07.07. НЕКА СВ.ВМЧЦА НЕДЕЛЯ,КОЯТО НОСИ ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ФИЗИЧЕСКИ И ДУЩЕВНИ БОЛКИ, ГИ ДАРИ С КРЕПКО ЗДРАВЕ И РАДОСТ!!!

Коментари 48

03.06.2009 mag_mimi

Profile

GiftSmileSmile 

01.06.2009 mimi70

Profile

Днес е първи юни - международен ден на ДЕТЕТО. Smile

Честит празник на всички деца!

Бъдете здрави и обичани!

Нека не забравяме, че и ние сме били деца! Весел празник на малки и пораснали ДЕЦА!Time

Каква по-хубава новина на този ден от тази -

http://www.uchenik.com/2009/06/01/otkrivat_cdg_albena_v_rajjon_juzhen.html

 

09.05.2009 Antoaneta S.

Profile

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !    И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА ЕВРОПА......Smile българския дух и красота http://vbox7.com/play:08d5c165

09.05.2009 iv_2007

Profile

Честит празник!

Дано съвпадението на днешния ден с пълнолуние е благодатно за тази година и най-вече за нас - българите!

09.05.2009 anna pashova

Profile

ЧЕСТИТ 9 МАЙ!

БЪДЕТЕ ДОБРИ БЪЛГАРИ И ДОБРИ ЕВРОПЕЙЦИ!Wilted FlowerWilted FlowerWilted Flower

06.05.2009 julia1313

Profile
 Хубав ден Великден, още по-хубав - Гергъовден!

Свети Георги ще помолим с нас по пътя да върви, Свети Георги тебе молим, дай ни сила, с наща орис пак да се преборим!


Гергьовден
в България се нарича денят, в който се чества Свети Георги Победоносец,   6 май. Обявен е за официален празник в Република България, както и за Ден на храбростта и Българската армия. Чества се и като главен празник на овчаря.

В българския народен календар
Гергьовден е един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник. Познат е с имената Гергьовден, Гѐргевден, Гюрговден, Гѐрги, Джурджовдън, както и Хъдърлез, Адрелѐс, сред мюсюлманите и помаците. Празникът е календарно обвързан - празнувал се е на 23 април (днес се празнува на 6 май) и се чества във всички територии населени с българи. С него започва лятната половина на стопанската година, завършваща на Димитровден. Това му разположение в празничния календар определя и изключително богатата му обредност, обхващаща всички области от стопанския и социален живот на хората. Гергьовден се празнува в чест на Св. Георги, традиционно схващан като повелител на пролетната влага и плодородието (отключва изворите и влагата, побеждавайки ламята; обхожда и наглежда полята и посевите), покровител на земеделците и най-вече на овчарите и стадата. Много древен по своя характер, днес все още няма пълно единство в мненията за произхода на този празник.
 Според някои автори той идва от тракийска древност, според други е славянски по произход има и хипотези, че следите му се губят в далечното минало на прабългарите от Азия.

06.05.2009 dostoevski

Profile

                                                    

                                                         Честит празник на всички смелчаци и храбреци и на именниците,разбира сеWilted Flower

                                               http://www.youtube.com/watch?v=Cjgjkekv_BU

20.04.2009 Eli_83

Profile

 Аз много от политика не разбирам, но чух, че кметът на София с доста остър тон заяви, че ще изисква смъртни присъди или май беше доживотен затвор за тези, които отвличат хора!

  На пръв поглед звучи страхотно, НО аз като човек интересуваща се и занимаваща се от време на време със социални дейности, не ми стана ясно дали под закрилата на закона ще попаднат момичетата, които евентуално могат да станат или са били жертви на отвличане с цел сексуална експлоатация? Генералът може ли да каже ЗАЩО след толкова отвлечени момичета в България /за съжаление не разполагам с точни цифри/ никой не се загрижи за тях така, животът беше пред тях...дори и да са спасени част от момичетата, благодарение на органите на реда, животът им повече никога няма да бъде същия.....Това за отвличанията само спонсорите на партии и бизнесмените ли ще обслужва или и всички форми на отвличания и зоконът този път ще протегне ръка и на нас, обикновените хора? Не е ли малко късно за тези мерки? Защо отвлечените момичета с цел трафик на жива плът не бяха защитени така строго от закона? Може би нямаше толкова човешки съдби да бъдат разбити...

20.04.2009 zdravkop

Profile

 Честито Възкресения Христово и от мен! Нека след няколко месеца възкръсне и България за нов живот, след като свалим тройната шайка от власт!

20.04.2009 dostoevski

Profile

                                                   

                                     Благодаря за доброто послание !

                                     Светли и честити празници и от мен!

                                     http://www.youtube.com/watch?v=lALj7VG9960