Да бъда или да не бъда учител

Публикувана на: 05.06.2008, от tanq_boseva
Кoментари:25

Честно аз имам големи колебания  по този въпрос и  не мога да си дам ясен отговор.Какво мислите вие?

Коментари 25

21.06.2008 tanq_boseva

Profile

Песента е страхотна,винаги когато е чуя,настръхвам.Съжалявам само,че няма с кого да оприлича песента.В периода на моето обучение,попадах все на едни учители,благодарение на които ни критикува обществото.Надявам се сега,като техен колега да не допускам такова отношение към учениците си,каквото те си позволяват да допускат към своите.

21.06.2008 marq_4

Profile

ЗА ВСИЧКИ мои знайни и незнайни приятели - учители: MusicCoffee   http://www.vbox7.com/play:e8470396

11.06.2008 marq_4

Profile
Винаги съм знаела, че ще бъда детска учителка. Затова мечтаех от детска възраст. Пазех най-скъпите за мен рисунки, акликации…..от градината, за да ги показвам на моите бъдещи деца. Наложи се да сменяме жилището и моята мила майка решила да ги остави, били непотребни.Много плаках, и още, и още тя съжалява за тази постъпка. Както и да е. Аз съм учител и ще бъда такава!!! Четох някъде, че ако влагаш душата си в работата, значи тя е твоето призвание.

11.06.2008 tanq_boseva

Profile

Именно ,това имах в предвид. 

11.06.2008 anna pashova

Profile

"Обичайте работата си, но обичайте и уважавайте себе си."

11.06.2008 tanq_boseva

Profile

Здравейте колежке,имам един въпрос към вас:в магазина като отидете приемат ли" духовни пари "за храна.Казвате,че проблемите в образованието ще минат,ама кога ще стане това,може би за внуците ми -да, но към настоящия момент едва ли.Задава се голяма криза за кадри,защото младите учители,немогат да живеят само с" духовна храна" при тази инфлация,а и не само те.Дано правителството прогледне,че след около 5г.,няма да има учители , които да учат поколението на България.Разбира се ,ако всъщност това не е и целта им.И нека незабравяме,че и" духовната храна "е подплатена от материалната,духовността изисква финансиране."Любовта към децата" не дава хляб на моите деца.Съгласна съм с вас,че човек, за да стане учител трябва да обича децата,но трябва да обича и себе си.

11.06.2008 neva

Profile

 Пред мен също стои дилемата да се откажа ли от учителската професия или не.Макар да ми се иска да продължа,но при  съкращение ще съм първата,тъй като съм най-отскоро.Един съвет от мен-преценете всички  + и - на двете професии и обмислете спокойно.Най-важно е да отиваш на работа сутрин с желание и да си спокоен за следващия ден. Успех !

 

11.06.2008 zdravkop

Profile

user: anilenas

     Душата ми се храни с това и чувствам, че живея пълноценно.  

 

Тя и моята душа се храни, но проблемът идва от там, че и тялото ми има нужда от храна. На моите деца телата също. А с тази символична заплата все по- трудно успявам да им нахраня телата. Виж, за душите им съм се погрижил- в това отношение са презадоволени. искам да са задоволени и с материална храна, не само с духовна. Ако някой може да кара на фотосинтеза, аз не мога!!!

11.06.2008 anilenas

Profile

    Не съм имала колебания при избора на професията. Рано разбрах, че не мога да бъда лекар /поради непоносимост към кръв/, затова съзнателно се насочих към дейност, която да харесвам и да ми доставя удоволствие. Обичам децата и работата с тях. Душата ми се храни с това и чувствам, че живея пълноценно. Усещането няма нищо общо с проблемите на образованието в момента. Всичко тече...И това ще мине... 

05.06.2008 anna pashova

Profile

Действай, защото след време ще съжаляваш.Каузата е да си спокоен, че работата, която работиш ти доставя удоволствие, но ти и дава финансите за достоен живот.