конкурс или назначение

Публикувана на: 20.05.2008, от Romantichka
Кoментари:9

 Колеги, може ли някой да ми разясни , защото или аз не разбирам, или има някои нови неща при назначенията.

За длъжността директор на общинска/селска/ детска градина /едногрупна/, може ли кмета на общината да назначава без да обяви конкурс.

Предварително ви благодаря . 

Коментари 9

27.06.2008 Pipi78

Profile

Здравейте и от мен!

Според мен в България всичко е възможно. И аз съм учителка в една община / селска / в която кмета решава кои да бъде назначен за учител, директор и т.н. , а директорите на учебните заведения са само където се налага да се подпише директор. От тази година някои училища разполагат с "делегирания " си бюджет, но при нас това котегорично ни беше отказано.

07.06.2008 anij

Profile

Здравейте, това което първо трябва да проверите щом е нямало конкурс, е как е назначена новата директорка.т.е. до назначаване на конкурс  или на постоянен договор. Това е един малък административен трик, чрез който нещата с конкурса могат да се проточат във времето, но без конкурс не може да се назначи директор.Това което мен ме притесни е споделеното от вас, че нямате добра компютърна грамотност.Ако наистина искате да станете директор това е изключително важно.Пожелавам ви успех, но ако нещата не се случат не съжалявайте.Понякога се чудя как можах да стана директор заплатата е почти същата, а отговорностите в пъти повече.

03.06.2008 anilenas

Profile

   Когато справедливостта е на твоя страна, трябва да не се отказваш, а да се бориш. Не за първи път чуваме за фиктивни конкурси и предварително решени назначения. Въпреки това, не виждам друг изход, освен да не се отказва човек и докрай да воюва за себе си. Иначе, наистина всичко губи смесъл. Все пак, живеем във времена, когато не се мълчи, особено при явно неспазване на закона. Нали и това се наблюдава. Ние понякога не знаем колко много можем, докато не дойде такъв момент. Това, което не ни убива, ни прави по-силни!

28.05.2008 Paps

Profile

Всички конкурси, принципно са назначения. Няма такова нещо да си отишъл със знания и да си спечелил. Поне не и в тази система. Мнението си е лично мое по наблюдения и сравнения. :) Друг е въпросът дали са назначили точния човек. Този, който наистина има качества. Честно казано, бях свидетел на такава борба и е смешно отстрани.

20.05.2008 mimi70

Profile

Мисля, че трябва да уведомиш инспекцията по труда. Тя се занимава с трудовата заетост и справедливите назначения.

Сайта им е тук.

Чувала съм случаи като вашия и наистина не разчитай на справедливост от нашето министерство.

Ако съм решена на всичко, бих сигнализирала и медиите (телевизията). Нали казват, че медиите са четвъртата власт и си е истина. Бих избрала "Господари на ефира" или сутрешния блок с Ани Цолова. Направи малко реклама на вашето заведение и управляващите! Почти винаги, където се намеси телевизията, има развитие в правилна посока.

20.05.2008 Romantichka

Profile

 Не ми е ясно все пак кой трябва да бъде осведомен за тази несправедливост  Инспектората са ни дали да разберм че не могат да излязат наглава с този кмет на

общината.А новата колежка още при постъпването си ни уведоми ,че има близка приятелка в министерството.Извинете ме за не доброто оформление все още се

уча, ако успея да се добера до компютъра. 

20.05.2008 anna pashova

Profile

Не е справедливо, наистина.Трябва да има конкурс и да изберат най-добрия.Ако липсва друг желаещ тогава да назначат този кандидат.Има си институция, която може да бъде информилана.Не стойте със скръстени ръце!Стига сме мълчали!!!!!!!!!

20.05.2008 Romantichka

Profile

 Не стига това,че беше назначена колежка без конкурс,ами няма завършен ПУП, а само НУП преди да дойде при нас езамествала малко в една друга

градина.Кажете справедливо ли е това при наличието на толкова безработни детски учителки.Все повече се обезверявам. 

20.05.2008 anna pashova

Profile

Той назначава след като е проведен конкурс.