Природата преди десет години и сега

Публикувана на: 21.04.2008, от kr_bozhinov
Кoментари:7

Отговорността на всеки човек към собствения му живот и към живота на неговите деца е мерило за надежността на един народ. На 22 април 2008 г. в Деня на Земята можем да покажем, че в ръцете ни е съдбата на нашата природа. Светът ни е поставен пред безпрецедентната заплаха от загуба на биоразнообразието. Заедно с изменението на климата, това е едно от най-големите предизвикателства за планетата ни. Затова водещата тема на тазгодишната кампания на Международната мрежа за Деня на Земята е Призив за действие срещу изменението на климата.

Именно стартирането на Ученическата кампания - "Училището - моята екологична територия" с мото: Аз съм отговорен! в ТПГ "Ст.Панчев"- гр.Ботевград, цели да образова и мотивира всички нива на ботевградската общественост - от децата и учениците до общинското ръководство, бизнеса и религиозните институции да се включат с конкретни действия и мерки в световното движение срещу изменението на климата. Нека в този ден, макар и с изправянето на едно счупено клонче, дърво или цвете, с намирането на една случайна опаковка на земята и поставянето й на определеното за това място, с почистването на двора на възрастен или самотен човек, с ходенето пеша вместо с автомобила, да дадем своя принос за по-чиста и здравословна околна среда. Нека всички деца с действията си да декларират пълномощие за живот на Земята.
Денят на Земята идва, а българската природа си отива и това засяга всички нас!
Да променим това!
 Лека вечер и на вас

П.С. Повече информация може да научите от тук 

Коментари 7

08.05.2008 margomalinova

Profile


За възпитанието си права Ани.Мисля , че ние нашата възпитателна функция си я изпълняваме!Нека и родителите и обществото си свършат своята работа!

А, имаме ли общество? Какъв е смисъла на тази дума?

Пътувала съм и смея да твърдя, че има държави , които претендират да са загрижени за природата , но на практика в " ЗАДНИЯ им ДВОР", т.е. там където се посещава от по-малко чужденци е СЪЩОТО като при нас! Даже по-лошо! Жалкото е , че не мога да го докажа документално.

08.05.2008 anna pashova

Profile

Бъзпитанието започва от семейството, преминава през училището и обществото.Трябва всички заедно да се погрижим за бъдещето ни.Това е изключително важно и наложително за българите. Всеки пътувал извън страната ни е видял и усетил какво е отношението на другите към природата.Ние българите живеем така все едно не ни интересува нашите внуци и прамвуци как ще живеят.

22.04.2008 iv_2007

Profile

Неразделна част от земята е водата. Тя също очаква нашата защита. Морето, което отнема умората ни, дава ни вълнуващи изживявания и ни вдъхновява за творческа работа - музика и снимки от Черно море.

22.04.2008 anilenas

Profile

   Днес е Деня на Земята!

   Хубаво е, колега Божинов, припомнянето! Хубаво е също, че има и действие! Нужно е също да разберем, че дейността ни за чиста и здравословна среда е свързана с това, което правим в ежедневието си. Екологичните проблеми засягат всеки един от нас /без изключение/. Адекватното отношение към тях е резултат на възпитание, за което възрастното поколение е в дълг на младостта.

   Да си припомним!

22.04.2008 mimi70

Profile

user: kr_bozhinov

Денят на Земята идва, а българската природа си отива и това засяга всички нас!
Да променим това!

 

Ако всеки един от нас, с действията си и възпитанието на децата си, направи необходимото, природата ще ни се отблагодари многократно. Но за много хора, това не е важно и продължават да замърсяват и рушът околнота среда, без да се замислят. Има много деца, на които вкъщи не им е говорено за това.

Поздравления за хубавата инициатива! Нека днес повече хора се замислят за живота на земята!

А сега искам да ви покажа колко безмерно богата и велика е природата, за която понякога не се замисляме и я приемаме като даденост-

Фотоенциклопедия

 

 

22.04.2008 radivdani

Profile

   Прекрасна инициатива! Екологичното образование и възпитание трябва да е неразривна част от учебния процес. От това зависи в какъв свят ще живеят нашите деца в бъдеще.

  Аз искам да ви запозная с един сайт към Геолого-географския факултет на СУ, който се занимава с проблемите на опазването на природната среда.


 Геологo-географски факултет

21.04.2008 toniiv

Profile

Благодаря за напомнянето колега Божинов,

Идеята е страхотна и утре ще я споделя с  учениците си.