Идея за извънкласни занимания сред природата

Публикувана на: 15.04.2008, от Mariana Nikolova
Кoментари:4

 

Занимания за почивните дни

Занимания

Провеждат се в базата на БЧК в село Лозен. Изграден е специален терен за провеждане на занимания на открито – оцеляване, ориентиране и топографски знания, познания за гората и планината, подготовка за поход и лагеруване и т.н. Провеждаме физически занятия, включващи в по-голямата си част дихателни упражнения. Като цяло се насочваме към места в боровите гори, тъй като въздуха там е най-полезен и лечебен за децата. При лошо време имаме на наше разположение зали за интерактивно обучение, маса за тенис, стрелбище за въздушно оръжие, образователни игри и други.

Разписание

Място на пристигане – центъра на село Лозен, последната спирка на автобусите и маршрутките.              Час – 8:40

Заниманията са всеки ден, стартират от 09:00 и продължават до 16:30 часа

Обядът е от 12:30 до 13:30 часа. Тук вие избирате дали детето да се храни в ресторант - в границите от 4 до 8 лв. - или да си носи храна от вкъщи(сандвичи например).

Място за отпътуване - центъра на село Лозен, последната спирка на автобусите и маршрутките.             Час – 16:45

Идеята

Заедно да покажем на децата, че освен пред компютрите има и много други начини да се забавляват заедно, предимно на открито и сред природата. Това ще им помогне за кратко време да повишат дисциплината си, физическата си натренираност и психическата си устойчивост. Освен това ще придобият полезни знания, навици и умения, които ще им позволят да оцеляват сред природата, да оценяват ситуациите, рисковете и заплахите свързани с начина им на живот; да слушат и помагат на своите родители; да се учат прилежно, в съответствие с изискванията на съвременното общество.

 

Цена – 11 лв. на дете на ден. (не включва храна и транспорт)

 

Занимания се организират и през седмицата в извън- учебно време по специално разработени програми.

 За контакти:

0888255468, 0887719211, 0899946147; www.strikeball.org; e-mail: airsoft.vitosha@gmail.com


Коментари 4

22.04.2008 Mariana Nikolova

Profile

Това са извънкласни занимания за деца - могат да се провеждат навсякъде, където има възможност за занимания на открито. А колкото до нас - така както всеки може да посети наше занимание, така и ние можем да посетим образователна институция в страната, дори да провеждаме занятия извън основната ни база. За нас ще е удоволствие да имаме такива възможности.

21.04.2008 atlantic

Profile

А ако идеята се харесва, но учителите са в провинцията? Тогава? Какво следва???

21.04.2008 Mariana Nikolova

Profile

Здравей atlantic,

Тази покана сме отправили както към учителите, така и към родителите, тъй като вече имаме някои успешни сътрудничества с училища в организирането и провеждането на извънкласни дейности. В конкретния случай наистина има двусмислие, защото става въпрос за почивните дни когато се очаква родителите да поемат грижата за децата. Ще се радваме ако някой от учителите посещаващи този сайт посети и някое наше занимание. Тъй като постоянно се опитваме да подобряваме нашите занимания, за да сме в помощ както на родителите, така и на образователните заведения за нас ще бъде много ценно мнението на учителите новатори.

20.04.2008 atlantic

Profile

Хубава идея, но малко противоречива информация сякаш... Към кого всъщност е отправена? Темата влиза в раздел "Идея за извънкласни занимания сред природата", което ме навежда на мисълта, че я отправяте към учителите.Още повече, че я публикувате и в този сайт... По-надолу обаче пише " Занимания за почивните дни". Та в този ред на мисли ... кой очаквате да води децата на тези занимания?