Мястото на психолога в училище

Публикувана на: 03.03.2008, от nevi
Кoментари:4

Имам 16 г. стаж като психолог. Много бих искала да работя в училище, но не мога да получа информация за свободни места. Би ли могъл някой да ми помогне? Благодаря!

 nevi nevena_mincheva@yahoo.com

Коментари 4

05.03.2008 anilenas

Profile

   Поддържам мнението на колегите, писали преди мене. Неоспорима е необходимостта от психолог в училище. Смятам за важно обаче, умението му да намери точното си място там и да се впише в колектива като негов помощник при решаване проблемите с децата. Всички сме професионалисти, но са нужни и специфични човешки качества, за да сме истински полезни с дейността си.

04.03.2008 iv_2007

Profile

Напълно съм съгласна с вас г-н Божинов. Имахме млад педагогически съветник, на който се наложи да поработи известно време на друго място. През този период я заместваше учителка по изобразително изкуство, която имаше три собствени деца. Но не само това беше решаващо в отношението й с децата. Знаеше как да ги ангажира за инициативи свързани с празници, да използва техните идеи, да им предложи собствени. Затова отново се връщам на идеята, че децата са по-добри и по-спокойни когато са ангажирани и с интересни за тях неща. Когато енергията им е впрегната за съзидание, те не биха правили елементарни пакости, а още по-малко да се сетят за наркотици. Така че ако няма вече скучните някошни ученически лагери, ще ни се налага да изграждаме все повече лагери за отказване на пристрастените ни към наркотици самотни деца. А там предполагам ще правят същите "скучни" за някои неща от нашето детство.

Broken Heart

04.03.2008 kr_bozhinov

Profile

user: nevi

Имам 16 г. стаж като психолог. Много бих искала да работя в училище

 

Привет,

Похвално е човек с толкова стаж по специалността да иска да работи в училище....

По принцип трябва да призная моето...хм колебливо отношение към психолога в училище...

Не по принцип ..

Това, което забелязвам и чувам от разговори на колеги а и самите ученици е меко казано страннно

"Психологът обърква децата...." и "нашата рабора"- колеги; "Бегай бе пак ме водиха при психолога да ми чете конско"-ученици

Психологът има място в училище, но трябва строго да са дефинирани неговите права, задължения и т.н...(трябва много да е лоялен към училището и професионалист, за да не прекрачва границата с учениците и дефакто от това да произтичат по-големи последици във взамимоотношенията ученик-учител....

Лек, доходен и на вас ден

03.03.2008 toniiv

Profile

По принцип тези места се обявяват в инспекторатите по образование и в бюрата по труда